DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

KM konkursā par sabiedrības medijpratības veicināšanu spēcīgāko piedāvājumu iesniegusi biedrība “Zemgales NVO Centrs”

Lai nodrošinātu medijpratību veicinošu aktivitāšu organizēšanu, mazinātu dezinformācijas radītos riskus un veicinātu sabiedrības kritisku un atbildīgu attieksmi pret publiskajā telpā pieejamo informāciju, Kultūras ministrija (KM) izsludināja konkursu, kurā 4 pretendentu vidū spēcīgāko piedāvājumu iesniegusi biedrība “Zemgales NVO Centrs.”

“Informācijas laikmetā medijpratība ir viena no būtiskākajām prasmēm, kas palīdz sabiedrībai orientēties informācijas plūsmā un pasargāt sevi no dezinformācijas. Biedrības “Zemgales NVO Centrs” ar partneriem reģionos īstenotās aktivitātes stiprinās sabiedrības spējas kritiski un atbildīgi izvērtēt informācijas avotus, tādejādi būtiski mazinot dezinformācijas radītos riskus un attīstot sabiedrības kritiskās domāšanas spējas,” akcentē KM Mediju politikas nodaļas eksperte Agnese Berga.

“NVO Centri visā Latvijā jau vairākus gadus īsteno pasākumus medijpratības veicināšanai un šis ir tikai likumsakarīgs nākamais solis – strādāt gan ar senioriem, gan pedagogiem, gan arī jaunsardzi, un kopīgi apgūt – kā atšķirt uzticamu informāciju no dezinformācijas? Mēs arī apzināmies, ka īpaši šobrīd ir svarīgi mācēt identificēt krāpnieku aktivitātes un saprast rīcību, ja esam ar krāpniecību saskārušies,” norāda Uldis Dūmiņš, Zemgales NVO Centra vadītājs.

Attiecīgi KM ar biedrību “Zemgales NVO Centrs” noslēgusi līdzdarbības līgumu par valsts pārvaldes uzdevuma – sabiedrības medijpratības veicināšana – veikšanu uz nākamo 3 gadu termiņu.

Biedrības “Zemgales NVO Centrs” un tās partneru reģionos uzdevums būs īstenot pasākumus visa Latvijā, lai veicinātu sabiedrības medijpratību, organizēt izglītojošo darbu par medijpratības jautājumiem, nodrošināt sabiedrības informēšanu par medijpratības jautājumiem un mācības pedagogiem, jaunsardzes instruktoriem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem medijpratības prasmju pilnveidošanai.

Izvirzīto uzdevumu sasniegšanai biedrība “Zemgales NVO centrs” izstrādās un īstenos aktivitāšu plānu sabiedrības medijpratības prasmju pilnveidošanai 3 gadu periodā, katru gadu nodrošinot vismaz 2 praktiskas mācības pedagogiem, jaunsardzes instruktoriem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem, lai veicinātu skolēnu medijpratību. Katru gadu nodrošinās vismaz 1 praktiskās mācības pirmskolas pedagogiem medijpratības kompetenču pilnveidošanai, lai veicinātu pirmskolas bērnu medijpratību, īstenos vismaz 5 izglītojošas aktivitātes visos Latvijas reģionos, tostarp Rīgas reģionā un Rīgā, kas veicina sabiedrības medijpratību. Tāpat biedrība katru gadu UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas laikā īstenos publicitātes pasākumus sabiedrības medijpratības veicināšanai un katru gadu izveidos un izplatīs informatīvu izglītojošu materiālu ar praktiskiem padomiem, lai veicinātu sabiedrības medijpratību un kritisko domāšanu.

Minēto sabiedrības medijpratības veicināšanas pasākumu īstenošanai biedrībai “Zemgales NVO Centrs” piešķirts valsts budžeta finansējums 50 000 eiro gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI