DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidente sarunā ar Ruandas prezidentu uzsver ekonomiskās sadarbības potenciālu

FOTO: Valsts kanceleja / Evija Trifanova

Trešdien, 2. oktobrī, Ministru prezidente Evika Siliņa tikās ar Ruandas prezidentu Polu Kagami, kurš viesojās Latvijā, lai stiprinātu abu valstu sadarbību. Šī bija pirmā reize, kad Latviju oficiālā vizītē apmeklē Āfrikas valsts prezidents.

“Ruanda ir viena no straujāk augošajām ekonomikām Āfrikas kontinentā un kļuvusi par vērtīgu partneri Latvijai. Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības stiprināšanā, sevišķi lauksaimniecībā un digitālajā jomā. Esmu gandarīta, ka Latvija var sniegt atbalstu Ruandas izaugsmei, sākot īstenot attīstības sadarbības projektus, tostarp, lai veicinātu sieviešu iesaisti mazajā uzņēmējdarbībā.

Lai arī Latvija un Ruanda ģeogrāfiski atrodas tālu viena no otras, abas valstis daudz kas vieno – brīvība un iekļaujoša sabiedrība, kā arī pārvarētas traģiskas vēstures lappuses. Gan Latvijas, gan Ruandas vēsturiskā pieredze aicina neaizmirst, uz kādu ļaunumu ir spējīgi cilvēki. Mūsu kopīgais pienākums ir rūpēties par vēsturiskās atmiņas saglabāšanu,” uzsver E. Siliņa.

Augstās amatpersonas apsprieda arī nākamos soļus ekonomiskās sadarbības stiprināšanā. Šobrīd noslēguma posmā ir Latvijas goda konsules Ruandā apstiprināšana amatā. Sadarbojoties ar goda konsuli, plānota Latvijas uzņēmēju vizīte Ruandā.

Ministru prezidente sarunas laikā pateicās Ruandai par atbalstu Ukrainai, uzsverot, ka Ukrainā nepieciešams taisnīgs miers, kas balstīts uz valsts teritoriālās integritātes principa ievērošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI