DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

10. oktobrī Nacionālais psihiskās veselības centrs aicina uz pasākumiem, veltītiem Starptautiskajai psihiskās veselības dienai  

Ceturtdien, 10. oktobrī visā pasaulē svin Starptautisko psihiskās veselības dienu, tādēļ Nacionālais psihiskās veselības centrs aicina visus interesentus uz dažādiem pasākumiem Tvaika ielā 2.  

Centra valdes priekšsēdētāja, psihiatre Sandra Pūce: “Psihiskās veselības līdzsvars izpaužas nebeidzamajā došanas un ņemšanas ciklā – tas ir savstarpējs process, kurā mēs ne tikai saņemam atbalstu, rūpes un sapratni, bet arī paši esam spējīgi sniegt to citiem. Šī mijiedarbība padara mūs visus par saistītu kopumu, kur katrs var būt gan dziednieks, gan dziedinātais. Un tieši šī plūsma ir tā, kas piešķir psihiskajai veselībai dzīvīgumu un dziļumu. Tādēļ mūsu centrs Starptautiskajā psihiskās veselības dienā gan dos iedzīvotājiem dažādus informatīvus pasākumus, gan lūgs palīdzību – visiem kopā atjaunot mūsu dārzu, nākot un iestādot savus tulpju sīpoliņus.” 

Gan Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotāji, gan visi rīdzinieki zina, ka mūsu dārzs bija kā “mazā Holande” ar tūkstošiem tulpju. Diemžēl, pēc šīs vasaras vētras, kad dārzs bija līdz ceļiem ūdenī, tulpju sīpoli neizdzīvoja. Tādēļ Nacionālais psihiskās veselības centrs aicina savus kaimiņus un visas Rīgas apkaimes iedzīvotājus dāvināt mums tulpju sīpolus, piedaloties kopīgā tulpju stādīšanas pasākumā, kas notiks šī gada 10. oktobrī plkst. 15:00 – 18:00 centra teritorijā, Tvaika ielā 2.  

Pasākuma mērķis ir ne tikai skaisti noformēt centra apkārtni, bet arī veicināt sabiedrības saliedētību un pozitīvas emocijas, kas ir būtiskas ikviena cilvēka psihiskajai veselībai. Ziedu stādīšana simbolizē jaunas sākotnes, rūpes un cerību – vērtības, kuras mūsu centrs ikdienā palīdz cilvēkiem atgūt. Aicinām saģērbties silti, līdzi ņemt labu garastāvokli un vēlmi kopīgi veidot mūsu vidi skaistāku! 

Pasākuma laikā iedzīvotāji varēs neformālā gaisotnē iepazīties ar centra personālu, uzzināt vairāk par tā sniegtajiem pakalpojumiem un psihiskās veselības veicināšanas nozīmi ikdienā. Tāpat arī būs iespēja saņemt padomus par to, kā uzlabot savu psihisko labsajūtu un rūpēties par citu cilvēku psihisko veselību. Mūsu dārznieces, kā arī Bulduru dārzkopības tehnikuma audzēkņi palīdzēs ikvienam stādīt gribētājam. Būs, ko darīt, jo arī mūsu uzticamais atbalstītājs – veikalu un noliktavu tīkls DEPO ir gatavs iesaistīties mūsu tulpju dārza atjaunošanā ar sīpolpuķu ziedojumu. 

Tai pat laikā plkst. 15:00 ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt NPVC Vēstures un kultūras telpu (muzeju). 

Pasākumi Ambulatorā centra konferenču zālē: 

  • 16:00 – “Runā, neklusē!...” sadarbībā ar mentālās veselības atbalsta biedrību “Ogle”;  
  • 17:00 – “Saruna caur krāsām” sadarbībā ar mākslas terapeiti Litu Kleinu;  
  • 18:00 – “Vai tu zini, kā tu skani?” sadarbībā ar mūzikas terapeiti Ievu Maltenieci;  

Šīs sarunas notiks, pateicoties līdzfinansējumam Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Tā kā konferenču zālē ir noteikts vietu skaits, lūdzam šiem pasākumiem un muzeja apmeklējumam pieteikties iepriekš, rakstot uz silva.bendrate@rpnc.lv līdz š.g. 8. oktobrim.  

Starptautiskā psihiskās veselības diena tiek atzīmēta katru gadu 10. oktobrī, un tās mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par psihiskās veselības jautājumiem, kā arī mazināt stigmatizāciju, kas saistīta ar psihiskajām slimībām. Šī diena ir svarīgs atgādinājums par to, cik būtiska ir psihiskā veselība mūsu ikdienas labklājībai un sabiedrībai kopumā. Pasaules Veselības organizācijas un Pasaules Psihiskās Veselības federācija to iedibināja 1992. gadā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI