DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātes pūtēju orķestris aicina uz koncertiem Kauņā un Viļņā

Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš un diriģente Māra Lemkena) ar prieku paziņo par gaidāmajiem koncertiem Lietuvā, kas norisināsies 28. septembrī Kauņā un 29. septembrī Viļņā. 

Šie koncerti kopā Viļņas Broņus Jonušas mūzikas skolas pūtēju orķestri Rimanta Valančauska vadībā ir lieliska iespēja gūt prieku no augstvērtīgas muzicēšanas un iepazīstināt klausītājus Lietuvā ar plašu Latvijas kultūras mantojumu. 

Koncerts Kauņā notiks Kauņas Sv. Erceņģeļa Miķeļa baznīcā (Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia) plkst. 14.00, savukārt Viļņā orķestris uzstāsies Viļņas Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas baznīcā (Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia) plkst. 18.00. Abos pasākumos piedalīsies izcili solisti – Samanta Rauza (saksofons), Jānis Rinkulis (čells), Augustinas Paukštis (klarnete), Rimantas Ramanauskas (klarnete) un Iļja Zenkovičs (saksofons) atskaņojot gan klasiskās, gan mūsdienu mūzikas skaņdarbus. 

"Esam gandarīti  par iespēju uzstāties Lietuvā un iepazīstināt klausītājus ar mūsu repertuāru. Mēs ceram, ka mūsu mūzika sniegs emocionālu piedzīvojumu un stiprinās kultūras saiknes starp mūsu valstīm," norāda diriģents Jānis Puriņš. 

Latvijas Universitātes pūtēju orķestris ir pazīstams ar savu enerģisko un profesionālo sniegumu, kā arī plašo repertuāru, kas aptver dažādus mūzikas stilus un periodus. Orķestra dalībnieki ir gan talantīgi studenti, gan mūzikas entuziasti un profesionāļi, kuri apvienojušies, lai kopā radītu unikālu muzikālo pieredzi. Pūtēju orķestris regulāri koncertē Baltijas valstīs un ārpus tām. 

Ieeja koncertos ir bez maksas, organizatori aicina visus interesentus koncertus apmeklēt! 

Sekojiet jaunumiem un informācijai par koncertiem mūsu sociālajos tīklos. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI