DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolā darbu sāk Matemātikas skola – iespēja talantīgajiem skolēniem padziļināti apgūt matemātiku 

Vidzemes Augstskola (ViA) sadarbībā ar Valmieras Valsts ģimnāziju atjaunojusi Matemātikas skolu – apmācību un nodarbību ciklu Vidzemes reģiona talantīgajiem skolēniem, kuri vēlas padziļināti apgūt matemātiku, sagatavoties olimpiādēm vai pārbaudes darbiem. 

ViA Inženierzinātņu fakultātes dekāne Dr. math. Aija Cunska stāsta:  

Matemātikas skolas programma ir veidota 4. līdz 12. klašu skolēniem, sadalot nodarbības dažādām vecuma grupām un piedāvājot tematiskas lekcijas par interesantām un nozīmīgām matemātikas tēmām. Nodarbības notiks Vidzemes Augstskolas telpās Tērbatas ielā, Valmierā, un tās vadīs pieredzējuši matemātikas pedagogi. Piemēram, Valmieras Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Ligita Pickaine, Smiltenes vidusskolas direktore, matemātikas skolotāja Inguna Kondratjeva un citi izcili Vidzemes reģiona matemātikas skolotāji.” 

Pirmā Matemātikas skolas nodarbība tika aizvadīta 19. septembrī, pulcējot vairāk nekā 50 zinātkārus jauniešus. 

Matemātikas skolas moto ir vienkāršs – to var iemācīties, ja klasē valda sadarbība un prieks. Mēs ticam, ka šāda atmosfēra, apvienojot akadēmisko izcilību ar radošiem uzdevumiem un interaktīvām metodēm, nodrošinās to, ka skolēni spēs atklāt matemātikas aizraujošo pasauli, kā arī sagatavoties nākotnes izaicinājumiem.” 

Nākamās Matemātikas skolas nodarbības notiks: 10. oktobrī: 7.–9. klašu skolēniem “Pilnā pārlase” un to vadīs Smiltenes vidusskolas direktore Inguna Kondratjeva. 

31. oktobrī notiks nodarbība 4.6. klašu skolēniem “Uzdevumi, kuros jāatrod visas iespējamās vērtības” un to vadīs Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotāja Ligita Pickaine. 

Bet 7. novembrī atkal tiksies 10.–12. klašu skolēni uz nodarbību “Ģeometrija”, un to vadīs Dr. math. Aija Cunska. 
 
Plānots, ka Matemātikas skola turpināsies arī nākošajā mācību pusgadā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI