DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Nekustamā īpašuma izsole Brīvības ielā 68, Rīgā piesaistījusi ievērojamu investoru interesi

Vēsturiskā nekustamā īpašuma Brīvības ielā 68, Rīgā, izsole ir veiksmīgi noslēgusies, piesaistot ievērojamu investoru interesi. Kopumā izsolē piedalījās 7 dalībnieki un dinamiskas solīšanas rezultātā īpašums ar 149 soļiem nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā. Izsole norisinājās no 20. augusta līdz 19. septembrim, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

“Augstā interese par konkrētā īpašuma iegādi, apliecina tās potenciālu nākotnē. Lai arī ēkas atjaunošanai būs nepieciešami būtiski ieguldījumi, tās vēsturiskais šarms un atrašanās vieta pilsētas centrā padara šo īpašumu īpaši pievilcīgu investoriem. No īpašuma pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Rīgas Valsts tehnikuma studentu atbalstam un mācību līdzekļu papildināšanai, turpinot īstenot īpašnieku Jāņa un Līzes Vīrs sākotnējo gribu,” komentē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. 

Īpašums Brīvības ielā 68 ir vēsturiski nozīmīgs nams, kas tika uzcelts 1903. gadā pēc arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta. Īpašums 1940. gadā tika novēlēts valstij ar mērķi atbalstīt Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) studentus, un līdz šim īpašuma tīrie ienākumi tika izmantoti tehnikuma audzēkņu atbalstam un mācību līdzekļu papildināšanai. Īpašums ilgstoši atradās privāta uzņēmuma apsaimniekošanā, bet pēc nesakārtota tehniskā stāvokļa konstatēšanas VNĪ pārņēma tā pārvaldību.

Kopējā īpašuma platība sastāda 6 944,8 kvadrātmetrus, un tas atrodas uz 1 743 kvadrātmetru zemesgabala, kas nodrošina plašas attīstības iespējas. Īpašuma vēsturiskais un kultūrvēsturiskais statuss piešķir tam papildus vērtību, bet arī nosaka noteiktus izmantošanas ierobežojumus.

Īpašumam ir pieejami visi nepieciešamie inženiertehniskie tīkli, un tas šobrīd ticis izmantots gan komerciāliem, gan dzīvojamiem nolūkiem, ar šobrīd aktīviem vairākiem ilgtermiņa īres līgumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI