DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM izsludina konkursu mašinizētai sēšanai un augsnes gatavošanai 2025.–2029. gadā

Lai atkarībā no meža augšanas apstākļiem nodrošinātu atbilstošu augsnes sagatavošanu pirms jaunā meža stādīšanas, kā arī noteiktā apjomā atjaunotu mežu mašinizēti sējot, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinājusi atklātu konkursu “Mašinizēta meža sēšana, augsnes gatavošana joslās ar disku arklu un augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar rotējošo pacilotāju, 2025.–2029. gadā”. Pakalpojuma sniedzēji aicināti pieteikties līdz 15.oktobrim.

Konkursa rezultātā tiks iepirkti pakalpojumi augsnes gatavošanai joslās ar disku arklu 19 000 ha apjomā; augsnes gatavošanai, veidojot pacilas ar rotējošo pacilotāju 3 690 ha apjomā; mašinizētā meža sēšana 2 400 ha apjomā, kā arī papildu darbi 2 230 stundu apjomā.

“Gatavojoties atklātam konkursam, esam domājuši, lai darbu veicēji, kuriem ir iestrādnes, nezaudē interesi par pakalpojuma sniegšanu, kā arī par potenciālo pakalpojuma sniedzēju ienākšanu tirgū. Pieredzējušiem darbu veicējiem ir iespēja attīstīties un paplašināt savu darbību, savukārt jaunajiem dalībniekiem – iespēja strādāt jaunā un specifiskā mežkopības darbu tirgū. Sekmīga konkursa rezultātā pēc līguma noslēgšanas LVM atbalstīs ikvienu pakalpojuma sniedzēju mežkopības darbu izpildes vietā. LVM periodiski veic pakalpojuma sniedzēju centralizētās apmācības un vienādo izpratni starp LVM un pakalpojuma sniedzējiem par darba izpildes kvalitātes prasībām,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

Mašinizētā meža sēšana ir viens no jaunākajiem mašinizētiem mežkopības darba veidiem, kuru ražošanā ieviesa 2022. gadā. Šajā darba veidā vienlaikus ar augsnes gatavošanu silā, mētrājā un lānā tiek iesētas priežu sēklas. Ideālos apstākļos (pietiekams mitrums, neesošs aizzēlums, augsta darba izpildes kvalitāte) iesētās sēklas uzdīgst vienu mēnesi pēc iesēšanas. 2024. gadā ar mašinizēto meža sēšanu atjaunots 571 hektārs meža, izsējot 183 kg priežu sēklu.

Atklātā konkursa dokumenti EIS

Līdzīgi kā citas reizes, arī šī konkursa ietvaros notiks ieinteresēto piegādātāju sanāksme, kurā pakalpojuma sniedzējus informēs par darbu veikšanas kārtību, dokumentu iesniegšanu Elektroniskajā iepirkuma sistēmā un citiem jautājumiem. Sanāksme notiks attālināti MS Teams platformā šī gada 25. septembrī pulksten 9.00. Interesenti, kuri vēlas piedalīties sanāksmē, aicināti pieteikties līdz 24. septembra plkst. 15.00, sazinoties ar LVM mežkopības pakalpojumu vadītāju Antu Eveliņu (tālr. 28617229, e-pasts: a.evelina@lvm.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI