DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pagarināta pieteikšanās sākumskolu pedagogu mācībām par skolēnu iesaisti “eTwinning” projektu īstenošanā 

Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros pagarina pieteikšanās termiņu 24h mācībām sākumskolu pedagogiem (1.-6. klase) līdz šī gada 31. jūlijam. Mācību “Sākumskolas skolēnu iesaiste projektu plānošanā un skolēnu sadarbība eTwinning projektos sākumskolā” laikā būs iespēja iepazīt labās prakses piemērus sākumskolas skolēnu iesaistei projektos, kā arī gūt idejas skolēnu sadarbībai starpvalstu grupās. 

Sākumskolas skolēni ir tikpat spējīgi, kā citi skolēni, lai paši piedalītos projekta idejas plānošanā vai veiksmīgi sadarbotos ar skolēniem no citām valstīm. Lai palīdzētu pedagogiem aktīvāk iesaistīt sākumskolu skolēnus projektu plānošanā, piedāvājam mācībās, kurās caur praktiskiem piemēriem dalībnieki varēs iepazīt labo praksi sākumskolas skolēnu iesaistei projektos, kā arī gūt idejas skolēnu sadarbībai starpvalstu grupās. Mācību centrālais fokuss būs uz projektu metodes apguvi un labās prakses piemēru iepazīšanu. Pasākums veidots tā, lai līdz tā noslēgumam dalībnieki iegūtu nepieciešamās zināšanas projektu metodes integrēšanai ikdienas mācību darbā, ņemot vērā sākumskolu skolēnu idejas un starpskolu sadarbību.  

Nodarbības vadīs eTwinning vēstnieces Agnija Grigore (Baložu vidusskolas skolotāja) un Natālija Karpenko (J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija). Par veiksmīgu dalību kursā ir iespējams saņemt apliecību par pedagogu profesionālās kompetences pilnveidi (24h apjomā).  

Mācību programma (PDF)

Mācības norisināsies klātienē Rīgā no 2024. gada 12. līdz 14. augustam. eTwinning sedz dalības maksu, viesnīcas un ēdināšanas izdevumus; par nokļūšanu pasākuma vietā ir atbildīgs dalībnieks. 

Prasības pretendentiem 

  • iepriekšēja pieredze kā dalībniekam/ koordinatoram vismaz vienā eTwinning projektā; 
  • sākumskolas skolotājs (1.-6. klase); 
  • reģistrējies school-education.ec.europa.eu un ir pievienojis izglītības iestādi savam profilam (ātrā pamācība; izvērstas pamācības un skaidrojumi); 
  • gatavs īstenot eTwinning projektu savā izglītības iestādē; 
  • līdzi jāņem dators (ar iespēju pieslēgt internetu, datorpele); 
  • personu apliecinošs dokuments (viesnīcai).

Reģistrācija 

Lai pieteiktos mācībām, pretendentam jāaizpilda elektroniska reģistrācijas anketa līdz 2024. gada 31. jūlijam. Rezultāti tiks paziņoti divu dienu laikā pēc pieteikšanās termiņa beigām, katram dalībniekam personīgi nosūtot ziņu e-pastā 

Papildus informācija: https://ej.uz/etw-macibas7. 

Par eTwinning 

eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības un mācību, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. eTwinning reģistrējušies aptuveni 1 055 000 skolotāju, no kuriem 7500 ir Latvijas skolotāji. Informācija par citiem eTwinning pasākumiem – www.etwinning.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI