DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Trīs iemesli, kādēļ studēt Valsts policijas koledžā

Pašlaik notiek jaunu reflektantu uzņemšana Valsts policijas koledžā, tādēļ tieši šobrīd ir piemērots brīdis, lai nopietni apsvērtu iespēju kļūt par mūsu kadetu un attīstītu savu karjeru Valsts policijā.

“Ir trīs būtiski iemesli, lai apsvērtu iespēju uzsākt studijas Valsts policijas koledžā – aizraujoša karjera drosmīgā profesijā, kas ļaus aizmirst par ikdienas rutīnu, iespēja stiprināt valsts iekšējo drošību, pievienojoties spēcīgai Valsts policijas komandai, kā arī tas, ka studiju laikā mūsu kadeti saņem atalgojumu un sociālās garantijas, bet pēc studiju beigšanas ir garantēta dienesta vieta ar stabiliem ienākumiem visas karjeras laikā. Ja jūs uzrunā trīs minētie iemesli un atbilstat uzņemšanas nosacījumiem – tad vēl tikai līdz 21. jūlijam gaidām jūsu pieteikumus Valsts policijas koledžā,” uzsver Valsts policijas koledžas direktors Dmitrijs Homenko.

Lai kļūtu par policistu, ir jāpiemīt misijas apziņai, proti, ir jābūt motivācijai aizstāvēt sabiedrības intereses un rūpēties par valsts iekšējo drošību. Ja cilvēkam piemīt empātija, taisnīguma apziņa un rīcības iniciatīva, viņš ir piemērots kandidāts.

Lai uzrunātu reflektantus, Valsts policijas koledža ir uzsākusi kampaņu “Policija meklē Tevi!”, kuras laikā sabiedrība tiek informēta par izglītības iespējām un priekšrocībām, kādas tiek nodrošinātas izglītojamajiem. Kampaņas mērķis ir iedrošināt un motivēt personas ar vidējo izglītību un ar jau iegūtu augstāko izglītību atklāt sevī policistu un realizēt savu potenciālu.

Valsts policijas koledžā uzņem Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 40 gadiem ar iegūtu vidējo vai augstāko izglītību, ar labu fizisko sagatavotību, atbilstošu veselības stāvokli, psiholoģiskajām īpašībām un bez sodāmības par tīšu noziedzīgu nodarījumu. Uzņemšana jauniešiem ar vidējo izglītību norisināsies līdz 21. jūlijam, savukārt personas ar augstāko izglītību var pieteikties sev interesējošai vakancei Valsts policijā līdz 12. jūlijam un uzsākt apmācības 10. septembrī.

Mācības Valsts policijas koledžā tiek apmaksātas no valsts budžeta līdzekļiem, kadetiem studiju laikā tiek maksāta darba alga un nodrošinātas sociālās garantijas, bet sekmīgākajiem sniegti arī papildus finansiālie bonusi. Pēc izglītības ieguves kadetiem ir garantēta dienesta vieta Valsts policijā, kur ikkatrs var atrast sev piemērotāko karjeras attīstības virzienu un specializāciju.

Plašāku informāciju par studiju iespējām Valsts policijas koledžā, uzņemšanas nosacījumiem un sociālām garantijām mācību laikā lasi www.policists.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI