DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

ViA un Siguldas novada pašvaldība sadarbosies kopīgos izglītības un pētniecības projektos 

Publicitātes foto

Lai nākotnē īstenotu kopīgus projektus izglītībā un pētniecībā, ceturtdien, 27. jūnijā, Vidzemes Augstskolas (ViA) rektore Agnese Dāvidsone parakstīja sadarbības līgumu ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Linardu Kumski. 

ViA jau ilgstoši veido sadarbības tīklu ar reģiona pašvaldībām un izglītības iestādēm, piedāvājot iespēju skolu pedagogiem paaugstināt savu kvalifikāciju, bet izglītojamiem iegūt  papildu iespējas, zināšanas, priekšstatu par nākotnes profesiju u.tml., kā arī īstenojot kopīgus projektus. 

“Mēs augsti vērtējam un ticam, ka sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību mums izdosies izveidot ko aizraujošu, kas papildinās novada un reģiona attīstību ar pievienoto vērtību,” parakstot līgumu, sacīja ViA rektore Agnese Dāvidsone. 

Savukārt Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis atzina:  
 
“Šodien ar gandarījumu noslēdzam sadarbības līgumu ar Vidzemes Augstskolu, kas ir gan kvalitātes apliecinājums divu partneru līdzšinējai sadarbībai, gan tās virzīšana citā kvalitātē. Savstarpēji izmantojot katra kompetences un resursus, piemēram, skolu piedāvājumu attīstīšanā, stratēģisko mērķu noteikšanā vai kopienai būtisku pētījumu realizēšanā, kopā strādāsim tā, lai iegūtu gan iedzīvotāji, gan mēs kā organizācijas. Digitālo prasmju attīstība dažādām mērķa grupām, kiberdrošības speciālistu apmācība, pieaugušo izglītības veicināšana, studiju prakses ir mūsu mijiedarbības pirmie punkti.” 

Tikšanās laikā Siguldas novada pašvaldības vadība, Izglītības un sporta pārvaldes pārstāvji un vairāku skolu vadītāji apmeklēja ViA laboratorijas un varēja vairāk uzzināt par sadarbības iespējām, redzot infrastruktūru un pieejamos pakalpojumus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI