DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: Latvija un Čehija var stiprināt sadarbību militārajā industrijā

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvija un Čehija ir lieliski sabiedrotie gan Eiropas Savienībā, gan NATO un var sadarboties ne tikai drošības jomā, bet stiprināt arī ekonomiskās attiecības, īpaši militārajā industrijā. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, kura trešdien, 29. maijā, Prāgā divpusēji tikās ar Čehijas premjerministru Petru Fialu.

Abu valstu valdību vadītāji pārrunāja turpmāko rīcību, lai nodrošinātu militāro atbalstu Ukrainai, kopīgo sadarbību, lai stiprinātu NATO austrumu flangu un Alianses ārējās robežas, Čehijas vadīto artilērijas munīcijas iniciatīvu, Latvijas un Lielbritānijas vadīto Dronu koalīciju, kā arī sadarbību ekonomikas un militārās industrijas jomās.

Amatpersonas bija vienisprātis par to, ka jāmeklē jauni veidi, kā pēc iespējas ātrāk un izlēmīgāk sniegt praktisku militāro palīdzību Ukrainai, kā arī par nepieciešamību NATO un Eiropas Savienības valstīm strādāt kopā, lai attīstītu aizsardzības industriju. E. Siliņa uzsvēra, ka Latvija var mācīties no Čehijas pieredzes savas militārās industrijas attīstībā, un izteica pateicību Čehijai par tās dalību NATO militārajā klātbūtnē Latvijā. Ministru prezidente arī apsveica P. Fialu saistībā ar Čehijas nacionālās hokeja izlases kļūšanu par pasaules čempioniem.

Ministru prezidente arī apmeklēja Latvijas vēstniecību Prāgā, kur izteica pateicību Latvijas vēstniecei Elitai Kuzmai un vēstniecības darbiniekiem par profesionālu Latvijas interešu pārstāvību, kā arī Latvijas un Čehijas sadarbības veicināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI