DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS un Iekšlietu ministrija ikgadējās sarunās plāno vienoties par pašvaldībām būtiskiem jautājumiem iekšējās drošības jomā

Šī gada 29.maijā plkst.11.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Iekšlietu ministrijas (IeM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties par tādiem pašvaldībām būtiskiem jautājumiem kā pašvaldību policijas kapacitāte un finansējums, infrastruktūras attīstība iekšējās drošības jomā, civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības sistēma, tai skaitā patvertnes un īslaicīgā patvēruma būves u.c. 

Sarunas vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un iekšleitu ministrs Rihards Kozlovskis.  

Pasākuma video tiešraide LPS mājaslapā būs pieejama ŠEIT. Sarunas klātienē notiks LPS mītnē, Mazā pils ielā 1 (4.stāva zālē), Rīgā. 

Sarunu laikā klātesošie uzklausīs IeM prioritātes 2025.-2027. gadam iekšējās drošības nodrošināšanai. Tāpat diskusiju rezultātā plānots vienoties par pašvaldības policijas kapacitāti un sadarbību ar Valsts policiju, finansiālo un tehnisko nodrošinājumu. 

Pasākuma turpinājumā puses plāno vienoties par risinājumiem Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas pilnveidošanā, tai skaitā iespējamo Civilās aizsardzības struktūrvienību izveidi pašvaldībās un iespējamo finansējumu, patvertņu un īslaicīga patvēruma būvēm, kritērijiem, izbūvēm un pielāgošanas iespējām, informācijas aprites algoritmu starp valsti un Civilās aizsardzības komisijām u.c. 

Turpinājumā izskatīs arī jautājumu par pašvaldību un IeM sadarbību zemes vienību atsavināšanas jautājumos attiecībā uz valsts robežas izbūvi, kā arī infrastruktūras attīstības projektu īstenošanu iekšlietu nozarē un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbības nodrošināšanu reģionos. 

Visbeidzot sarunās paredzēts izskatīt jautājumus par ugunsdrošības, ugunsdzēsības un glābšanas darbu likumprojekta virzību, kā arī par ugunsdrošības prasību uzraudzību pašvaldības publiskajos objektos. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI