DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. maija plkst. 6.30 līdz 23. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz kūlas ugunsgrēku  dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 00.26 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Jūdzes ielu Rīgā, kur dega pirts 20 m2 platībā un blakus esošās mājas ārsiena 10 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās četri cilvēki. Plkst. 03.17 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 23.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega istaba 15 m2 platībā. Izmantojot autokāpnes un glābšanas masku, no dzīvokļa balkona ugunsdzēsēji glābēji nocēla cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 01.13.

Plkst. 20.42 saņemts izsaukums uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega otrā stāva telpas 90 m2 platībā, jumts 120 m2 platībā un sausā zāle blakus mājai 60 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 270 m2. Notikumā strādāja 18 ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 00.12 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pusdeviņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Juglas krastmalu Rīgā, kur, izmantojot glābšanas dēli, no ezera izcēla cilvēku un nodeva NMPD mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Plkst. 11.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Slokas ielu Rīgā, kur trīsstāvu ražošanas ēkas otrā stāva ražošanas telpā dega ražošanas iekārtas 6 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanas no ēkas evakuējās četri cilvēki, kuri bija uzsākuši ugunsgrēka dzēšanu ar ugunsdzēsības aparātiem. Viens no cilvēkiem notikumā cieta. No ēkas trešā stāva tika evakuēti vēl trīs cilvēki. Pēc nepilnām divām stundām darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēka, vasarnīca un nojume, ārsiena, starpstāvu pārsegums un jumts, trīs vieglās automašīnas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sadzīves mantas, elektrosadales skapis, divi koki, papeles pūkas un piecos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI