DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Kā kļūt par policistu? Atnāc un uzzini Valsts policijas koledžas Atvērto durvju dienā

26. aprīlī Valsts policijas koledža organizē Atvērto durvju dienu. Aicinām ierasties ikvienu interesentu, kurš vēlas uzzināt par studiju iespējām Valsts policijas koledžā un iestājpārbaudījumiem, kā arī mediju pārstāvjus. Pasākuma aktivitāšu laikā ikviens varēs gūt priekšstatu par policista profesiju un karjeras izaugsmes iespējām Valsts policijā.

Piektdien, 26. aprīlī, Valsts policijas koledžā (turpmāk - VPK) norisināsies Atvērto durvju diena.

Apmeklētājiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par koledžas realizētajām studiju programmām, iestājpārbaudījumiem un to, kā tiem veiksmīgāk sagatavoties, kadetu ikdienu un mācību procesu, kā arī uzzināt par priekšrocībām izvēloties VPK kā augstākās izglītības iestādi. Atvērto durvju dienas aktivitāšu programma ikvienam apmeklētājam sniegs iespēju gūt priekšstatu par studiju procesu un to, kādas zināšanas un prasmes tiek attīstītas topošajiem policistiem, kā arī par plašajām karjeras izaugsmes iespējām Valsts policijā.

Jau no pulksten 10:00 visi interesenti tiek gaidīti Valsts policijas koledžā Rīgā, Ezermalas ielā 10, kur notiks dalībnieku reģistrācija. Visiem dalībniekiem jāņem līdzi personu apliecinošs vai identificējošs dokuments.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot kadetu attīstītās prasmes, tostarp uzbrukuma atvairīšanas un aizsardzības taktikas paņēmienus. Vairākās aktivitāšu stacijās ikvienam Atvērto durvju dienas apmeklētājam būs iespēja uzzināt, kā tiek izņemtas pirkstu pēdas un pārbaudīt šaušanas prasmes interaktīvajā šautuvē. Tāpat būs iespēja vērot kadetu ierindas mācību, Valsts policijas koledžas Kinoloģijas nodaļas paraugdemonstrējumus, kā arī satikt Valsts policijas hipologus ar dienesta zirgiem. Ikviens varēs izmēģināt virtuālās realitātes (XVR) simulatora sniegtās iespējas, aplūkot Valsts policijas dienesta transportlīdzekļus un bezpilota gaisa kuģus jeb dronus, kā arī satikt Valsts policijas pretterorisma vienības OMEGA kaujiniekus un Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldes pārstāvjus. Pasākuma noslēgumā būs iespēja vērot speciālās taktiskās operācijas paraugdemostrējumu ar kadetu un Speciālo uzdevumu bataljona iesaisti.

Ikvienam būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un spējas, kas nepieciešamas topošajiem

policistiem un uzzināt kā veiksmīgi sagatavoties iestājpārbaudījumiem, lai kļūtu par Valsts policijas koledžas kadetu. Pasākuma norises laikā interesenti varēs tikties ar Valsts policijas koledžas personālu, Studējošo pašpārvaldi, kadetiem un policistiem, lai noskaidrotu atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par mācībām Valsts policijas koledžā un dienestu Valsts policijā.

Atgādinām, ka Valsts policijas koledža ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kas sagatavo un izglīto topošos policistus. Studijas koledžā tiek realizētas par valsts budžeta līdzekļiem, vienlaikus visiem kadetiem tiek nodrošināta darba alga un sociālās garantijas, tostarp veselības aprūpes pakalpojumu, zobārstniecības un medikamentu kompensācijas.

2022. gadā Valsts policijas koledža noslēdza konsorcija līgumu ar Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Universitāti un Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju, dibinot Iekšējās drošības akadēmiju, kur par valsts budžeta līdzekļiem koledžas absolventi var turpināt studijas bakalaura un maģistra studiju programmās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI