DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents uzsver NATO sabiedroto karavīru klātbūtnes Latvijā nozīmi

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju admirāli Robu Baueru (Mr Rob Bauer), lai pārrunātu NATO Austrumu flanga stiprināšanu un gatavošanos NATO samitam Vašingtonā, kā arī atbalstu Ukrainai un Ukrainas integrāciju NATO.

Valsts prezidents uzsvēra Madrides un Viļņas NATO samitos pieņemto lēmumu ieviešanas nozīmi, kā arī novērtēja NATO sabiedroto karavīru klātbūtni Latvijā. “NATO jāievieš Madrides un Viļņas NATO samitos pieņemtie lēmumi un reģionālie aizsardzības plāni, sevišķi attiecībā uz atturēšanu un aizsardzību. Jāstiprina alianses atturēšanas spējas un jānodrošina NATO dalībvalstu teritoriju aizsardzība jau no pirmā centimetra,” atzīmēja E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents norādīja, ka NATO sabiedroto karavīru klātbūtne Latvijā praktiski apliecina NATO kolektīvo aizsardzību. E. Rinkēvičs arī apliecināja, ka Latvija kā uzņemošā valsts turpina investēt militārajā infrastruktūrā, lai nodrošinātu iespējami labākos apstākļus sabiedrotajiem, kā arī pastāvīgi iegulda un stiprina savas aizsardzības spējas.

Tikšanās laikā Valsts prezidents arī uzsvēra nepieciešamību NATO nodrošināt sistēmisku un ilgtermiņa atbalstu Ukrainai, lai nodrošinātu tās uzvaru, un pauda atbalstu Ukrainas ciešākai integrācijai NATO.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI