DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Turība izdod pētnieku grāmatu par biznesu jaunajā gadsimtā

Ņemot vērā lielo lasītāju interesi, Biznesa augstskolas Turība izdevniecībā martā klajā nākusi grāmata “Bizness jaunajā gadsimtā: izaicinājumi un panākumi. Politiskā ekonomika un uzņēmējdarbība Eiropā un pasaulē”. Tas ir kodolīgs materiālu krājums par mūsdienu izaicinājumu pārvaldību un galveno elementu risināšanu sociālā un ekonomiskā progresa apgūšanā un uzņēmējdarbības nākotnē.

Grāmatas autori ir Biznesa augstskolas Turība pētnieki - profesors Dr.iur. Eugene Eteris un profesore Dr.sc.admin. Daina Vasiļevska. Iepriekš šī grāmata bija pieejama tikai angļu valodā, taču tagad tā izdota arī latviski.

Autori piedāvā jaunu redzējumu par moderno biznesu, apvienojot mūsdienu valsts politikas un ekonomikas būtiskos aspektus jaunos izaugsmes modeļos, kas ietver zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju sasniegumus, kas pielietoti efektīvai biznesa vadībai. Grāmata atklāj, kā mūsdienu bizness var izdzīvot un attīstīties, izmantojot digitālās tehnoloģijas, viedās specializācijas stratēģijas, modernās Eiropas rūpniecības stratēģijas u.c. Grāmata sniedz lasītājiem ieskatu mūsdienu biznesā Eiropā un pasaulē un kalpo kā ceļvedis “bedrainajā” ceļā uz perspektīvu uzņēmējdarbību.

Iedvesmojoties no ceturtās industriālās revolūcijas elementiem 21. gadsimtā, kā arī no ilgtspējas un klimata pārmaiņu radītajiem izaicinājumiem, grāmatā ir apvienoti vairāki mūsdienu nacionālie sociālekonomiskās attīstības aspekti, lai:

  • parādītu izteiktākos globālos un Eiropas mēroga izaicinājumus, ar kuriem šobrīd saskaras valstis, iedzīvotāji un uzņēmumi;
  • analizētu politikas un ekonomikas vienojošos faktorus šo izaicinājumu pārvarēšanā un specifisko Eiropas sociālā tirgus ekonomikas vidi jauno politekonomisko modeļu ietekmē;
  • uzsvērtu zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju lomu gan nacionālajā labbūtībā, gan efektīvā biznesa pārvaldībā;
  • izceltu jaunākos sasniegumus Eiropas Savienības valstu atveseļošanas un noturības plānos pēcpandēmijas periodā, kā arī palīdzības sniegšanā uzņēmējdarbībai.

Tā kā grāmatā galvenokārt ir analizēts “bizness jaunajā gadsimtā”, vairākas nodaļas ir veltītas tādiem jautājumiem kā uzņēmumu izredzes (tai skaitā, biznesa ideoloģijas un anatomijas, viedo specializāciju stratēģijas un Eiropas uzņēmumu nākotnes padziļināta analīze utt.), mūsdienu uzņēmumu nodokļu sistēmas izaicinājumi un Eiropas industriālās politikas un biznesa perspektīvas.

Grāmata ir sakārtota tā, lai lasītājiem sniegtu detalizētu ieskatu pamatjautājumos par labbūtību, sociāli ekonomisko progresu un uzņēmējdarbības nākotni. Mūsdienu sabiedrībai ir nepieciešama skaidra izpratne, pirmkārt, par to, kas notiek mūsdienu biznesā Eiropā un pasaulē, un, otrkārt, par to, ko cilvēki sagaida, uzsākot nelīdzeno ceļu potenciālajā uzņēmējdarbībā.

Sākotnēji daudzas grāmatas daļas tika publicētas starptautiskajā biznesa žurnālā “The Baltic Course” (www.baltic-course.com) un Institūta mājaslapā kā īsi raksti un to agrākas versijas: http://www.intetrin.dk. Šīs publikācijas sniedz lasītājiem papildu informāciju par grāmatā apskatītajiem jautājumiem. Grāmata pieejama Biznesa augstskolas Turība bibliotēkā (gan lasīšanai, gan iegādei), grāmatnīcu tīklos un interneta grāmatnīcās. Par iegādi vairumā interesēties izdevniecībā: e-pasts izdevnieciba@turiba.lv, tālrunis 29157200.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI