DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aicina būt piesardzīgiem, veicot darījumus internetā

Valsts policijā saņemta informācija par krāpšanu, kuras laikā iedzīvotājam nācies šķirties no naudas, kura bija paredzēta dzīvokļa rezervācijai. Vīrietis, noskatot dzīvokli Liepājā, uz izīrētāja norādīto bankas kontu aizskaitījis 100 eiro, pēc kā viņa telefona numurs ticis bloķēts, liedzot turpmāku saziņu.

Vakar Valsts policijā saņemta informācija par krāpšanu, kur krāpnieki, kuri visticamāk neatrodas Latvijā, ievietojuši sludinājumu sociālajā vietnē “Facebook” par dzīvokļa īri Liepājā, Lielā ielā. Kāds vīrietis, atsaucoties uz šo sludinājumu, uzsāka saraksti ar it kā izīrētāju, kura nosūtīja viltotu pases bildi un ārvalstu konta numuru. Vīrietis pārskaitīja 100 eiro uz norādīto bankas kontu par dzīvokļa rezervāciju, taču pēc pārskaitījuma veikšanas, izīrētājs nobloķēja vīrieša telefona numuru.

Vīrietis tālāk testa nolūkā uzrakstījis šim pašam cilvēkam no cita telefona numura, izsakot vēlmi īrēt šo dzīvokli ilgtermiņā, saņēmis apstiprinošu atbildi, ka dzīvoklis pieejams un šoreiz krāpnieki nosūtīja vīrietim citas personas pases bildi un norādīja citu ārvalstu bankas konta numuru. Trešajā reizē krāpnieki nosūtīja to pašu pases bildi, ko pirmajā reizē, taču citu bankas konta numuru.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un sadarbībā ar kaimiņvalstu likumsargiem, tiek skaidrotas iesaistītās personas.

Valsts policija atgādina neveikt šādus darījumus attālināti, nepārskaitīt naudu par dzīvokļa rezervāciju, bet tikties klātienē, apskatīt dzīvokli un vienoties par darījumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI