DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pilsoniskās sabiedrības pārstāvji aicināti pieteikties Saeimas komisiju atvērto durvju dienai

Stiprinot parlamenta saikni ar pilsonisko sabiedrību un uzsverot tās būtisko lomu likumdošanā, Saeima kopā ar nevalstiskā sektora partneriem uzsāk jaunu tradīciju – Saeimas komisiju atvērto durvju dienu. Pirmā atvērto durvju diena plānota Starptautiskajā nevalstisko organizāciju dienā, 27. februārī, un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji dalībai tajā aicināti pieteikties līdz 22. februāra pulksten 16.00.

Atvērto durvju dienā komisiju sēdes iecerētas kā nepastarpināta tikšanās klātienē ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem – gan ikdienas sadarbības partneriem, gan tādu biedrību un nodibinājumu pārstāvjiem, kuriem vēl nav sadarbības pieredzes ar parlamentu. Tā ir iespēja nepastarpināti izrunāt abām pusēm aktuālos jautājumus.

Paredzēts, ka 27. februārī pilsoniskās sabiedrības pārstāvji varēs tikties ar izvēlēto Saeimas komisiju pārstāvjiem, bet pēcpusdienā plānota Saeimas Prezidija un komisiju priekšsēdētāju tikšanās ar Saeimas un nevalstisko organizāciju foruma koordinējošās grupas dalībniekiem.

Lai pieteiktos Saeimas komisiju atvērto durvju dienai, pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem līdz 22.februārim jāsazinās ar izvēlētās komisijas koordinatoru, rakstot uz e-pastu: https://www.saeima.lv/lv/kontakti/koordinatori-sadarbibai-ar-nvo. Interesenti aicināti pieteikties savlaicīgi, un dalībnieku skaits sēdēs ir ierobežots, ņemot vērā komisiju telpu ietilpību.

Saeimas ikdienas darbā pilsoniskās sabiedrības iesaistei ir būtiska loma, vērtējot likumdošanas iniciatīvas un sniedzot priekšlikumus to pilnveidei. Komisijas, izlemjot jautājumus, kā ekspertus pieaicina arī nevalstisko organizāciju pārstāvjus. Līdztekus ikdienas sadarbībai parlamentā tiek rīkots arī ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju pārstāvju forums, kurā tā dalībnieki izvērtē līdzšinējās sadarbības rezultātus un izvirza turpmāko sadarbības programmu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI