DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Darba devēji, arodbiedrības, pašvaldības, akadēmiskais un nevalstiskais sektors Ministru kabinetā diskutē par Valdības rīcības plāna projektu

Ceturtdien, 11. janvārī, Ministru kabinetā notika Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Pilsoniskās alianses un Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvju tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu un citiem valdības pārstāvjiem, lai diskutētu par Valdības rīcības plāna projektu.

Plānots, ka Valdības rīcības plānu Ministru kabinets skatīs otrdienas, 16. janvāra, valdības sēdē. Valdības rīcības plāna projekts ir izstrādāts, nozaru ministrijām sadarbojoties ar sociālajiem partneriem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Valdības rīcības plāna projektā paredzēti 269 pasākumi, detalizējot un konkretizējot Deklarācijā par E. Siliņas vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību izteiktos 40 punktus. Valdības deklarācija sadalīta trīs sadaļās – Droša Latvija, Latviska un iekļaujoša Latvija, Labklājīga Latvija. Valdības rīcības plāna projekta sadaļā Droša Latvija ir 57 pasākumi, Latviska un iekļaujoša Latvija – 82 pasākumi, Labklājīga Latvija – 130 pasākumi jeb puse no visiem pasākumiem, kas akcentē koncentrēšanos uz labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšanu.

“Valdības rīcības plāna projekts ir īsāks un koncentrētāks nekā līdzšinējie plāni, vienlaikus priekšplānā izvirzot labklājības veicināšanu. Liels paldies valdības sadarbības partneriem par iesaisti, priekšlikumiem, konstruktīvo kritiku un jūsu perspektīvu plāna izstrādes laikā. Esam atvērti diskusijām par to, kas Valdības rīcības plāna projektā vēl ir maināms. Paralēli sākts darbs, lai valdības koalīcijā vienotos par valdības lielajiem, neatliekamajiem darbiem 2024. gadam,” uzsver Ministru prezidente.

Atskaitīšanās par Valdības rīcības plānu notiek divas reizes gadā. Informācija par rīcības plānu un tā izpildes rezultātiem atradīsies Ministru kabineta tīmekļa vietnē. Tāpat par plāna izpildi Ministru prezidente reizi gadā informē, sniedzot ikgadējo ziņojumu Saeimā.

Pašlaik sagatavots un valdības sadarbības organizāciju apspriešanai nodots ir Valdības rīcības plāna projekts, kurā vēl ir iespējamas izmaiņas, ņemot vērā valdības sadarbības partneru priekšlikumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI