DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: jaunais Viļņa–Rīga vilciena maršruts papildina Latvijas un Lietuvas gaisa satiksmes savienojumus

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Jaunais vilciena maršruts, kas savieno Latvijas un Lietuvas galvaspilsētas, vēl vairāk nostiprinās abu valstu draudzību un ekonomiskās saites, kā arī pavērs jaunas ceļošanas iespējas mūsu iedzīvotājiem. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, norādot, ka maršruts arī labi papildina esošos Latvijas un Lietuvas gaisa satiksmes savienojumus.

Latvijas Ministru prezidente trešdien, 27. decembrī, Rīgas Centrālajā stacijā sagaidīja savu Lietuvas kolēģi, premjerministri Ingrīdu Šimonīti, kura ieradās Latvijā ar pirmo “LTG Link” pasažieru vilciena komercreisu no Viļņas uz Rīgu.

“Šis priecīgais notikums vēl vairāk nostiprinās mūsu draudzību. Lietuva ir Latvijas lielākais partneris gan tirdzniecībā, gan tūrismā – katrs piektais tūrists Latvijā ir no Lietuvas. Tāpat kaimiņvalsts iedzīvotāji arī daudz izmanto Rīgas lidostu un “airBaltic”, kas nedēļas laikā nodrošina 38 lidojumus uz Lietuvas lidostām. Tāpēc jaunais dzelzceļa maršruts papildina esošos gaisa satiksmes savienojumus, rada jaunas tūrisma un ekonomiskās sadarbības iespējas. Vilciena pasažierus no Lietuvas sirsnīgi aicinu izbaudīt Latvijas dabu, kultūru un noteikti arī apmeklēt skaisto Rīgas vecpilsētu un tās brīnumaino Ziemassvētku tirdziņu!” – tā uzsver E. Siliņa.

Latvijas un Lietuvas valdību vadītājas darba pusdienās pārrunāja kopīgos projektus enerģētikas un transporta jomās un drošības situāciju reģionā, kā arī tālāko politisko, finansiālo un militāro atbalstu Ukrainai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI