DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks Valsts policijas koledžas kadetu zvēresta došana un Izmeklētāju mācību centra vizuālās identitātes atklāšana

Par godu Valsts policijas 105. gadadienai pirmdien, 4. decembrī, Valsts policijas koledžā norisināsies svinīgais zvēresta došanas pasākums, kā arī ar Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas un Valsts policijas koledžas apbalvojumiem tiks godināts koledžas personāls un kadeti. Svinīgi tiks prezentēta arī Valsts policijas koledžas Izmeklētāju mācību centra (IMC) vizuālā identitāte un atklāts lielākās IMC mācību auditorijas nosaukums, kas izvēlēts Valsts policijas amatpersonu un darbinieku balsojumā.

Tuvojoties Valsts policijas dibināšanas un Policijas darbinieku gadadienai, jaunie kadeti pauž svinīgu solījumu kalpot sabiedrībai un valstij. Šogad, 4. decembrī, svinīgajā Valsts policijas koledžas (VPK) pasākumā zvērestu dos kopumā 130 topošie policisti, kuri šogad uzsākuši mācības Valsts policijas koledžas īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmā “Policijas darbs” un Arodizglītības programmā “Policijas darbs”, tāpat pasākumā ar Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas un Valsts policijas koledžas apbalvojumiem tiks godināts koledžas personāls un kadeti. Vienlaikus svinīgais pasākums ir apvienots ar vēl vienu svarīgu notikumu – VPK Izmeklētāju mācību centra vizuālās identitātes atklāšanu.

Izmeklētāju mācību centrs 2022. gada vasarā uzsāka darbu Valsts policijas koledžas paspārnē, organizējot neformālās izglītības pasākumus tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām par prioritātēm nosakot kvalitatīvu mācību satura veidošanu, piesaistot augsti kvalificētus nozares profesionāļus, infrastruktūras  iekārtošanu un digitalizāciju. Savukārt jau šī gada rudenī IMC mācību infrastruktūras izveide tuvojās noslēgumam un ir tapusi Izmeklētāju mācību centra vizuālā identitāte un sauklis, kas atspoguļo izmeklētāju profesijas attīstības vīziju, akcentējot mūsdienīgumu, radošumu, uzdrīkstēšanos un izzināšanas tieksmi.

Vienlaikus, godinot aizgājušo kolēģu piemiņu un novērtējot darba devumu izglītības jomā, tika nolemts lielākajai IMC mācību auditorijai (429.) piešķirt Valsts policijas amatpersonu un darbinieku balsojumā izvēlētās personības, kāda bijušā ģenerāļa, vārdu.

Izmeklētāju mācību centra darbības mērķis ir pirmstiesas izmeklēšanas un operatīvā darba kvalitātes celšana, nodrošinot Valsts policijas un citu tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu, kuras veic izmeklēšanu kriminālprocesā, operatīvo darbību vai nodrošina izmeklēšanas atbalsta funkciju, veicot analītisko un kriminālizlūkošanas darbu, pastāvīgu tālākizglītības ieguvi un profesionālās kvalifikācijas celšanu atbilstoši mūžizglītības principam un mācību starpdisciplinārai pieejai, veicinot pēctecīgu tālākizglītību un zināšanu pārnesi. Šī gada 9 mēnešos IMC kopumā jau ir apmācītas 1554 tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas.

Atgādinām, ka pērn 2. decembrī Valsts policijas koledža svinīgi prezentēja savu jauno identitāti, tādējādi iezīmējot jaunu posmu Valsts policijas koledžas un Iekšējās drošības akadēmijas Konsorcija attīstībā un stiprināšanā. Izmeklētāju mācību centra attīstība ir loģisks solis tālākai profesionālas izglītības kvalitātes celšanai un modernizācijai, sagatavojot augsti kvalificētus speciālistus darbam Latvijas tiesībaizsardzības iestādēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI