DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Palielinās to iedzīvotāju skaits, kuri zina par pašatteikušos reģistra iespējām

Kopš pagājušā gada par 10% ir palielinājies to iedzīvotāju skaits, kas zina par pašatteikušos personu reģistra darbību, liecina sabiedriskās domas aptauja, ko šogad septembrī veica Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Šogad 72% aptaujāto apliecināja, ka zina par reģistra darbību, savukārt pērn tie bija 62%. Aptaujas dati liecina, ka informatīvās kampaņas par reģistra darbību, kuras pēdējo trīs gadu laikā regulāri rīko Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība, dod pienesumu un iedzīvotāji tās ir pamanījuši. 

"Pašatteikušos personu reģistrs patlaban ir efektīvākais azartspēļu atkarības prevencijas rīks, tāpēc regulāri par to informējam sabiedrību gan Rīgā, gan reģionos, organizējot informatīvās kampaņas centrālajos un reģionālajos medijos. Arī šīs un nākamās nedēļas laikā populārākajos ziņu portālos ir redzama LIAB informatīvā kampaņa par pašatteikušos reģistru,” stāsta LIAB biedrs, WilliamsHill Latvia pārstāvis Kaspars Rāzna. 

“Nozare ir ieinteresēta veikt iespējami plašākus prevencijas pasākumus, lai pasargātu ikvienu spēlētāju, kuram var būt nosliece uz problemātisku spēli. Atkarību risku mazināšana ir nozares ilgtspējas jautājums, tāpēc LIAB biedri katru gadu atjauno un papildina nozares atbildības kodeksu, informē spēlētājus par atbildīgas spēles principiem, pielieto mākslīgā intelekta rīkus un veic citus pasākumus, lai veicinātu drošu un atbildīgu spēles vidi savās vietnēs," uzsver Rāzna. 

Vairākums aptaujāto - 73% 2023. gadā un 71% pērn - personīgi nezina cilvēkus, kuri būtu reģistrējušies no azartspēlēm pašatteikušos personu reģistrā. Ceturtā daļa jeb 25% respondentu (2022. gadā 23%) norāda, ka pazīst tādus cilvēkus, kuri ir ievietojuši sevi reģistrā, tik pat liels skaits aptaujāto kā pērn - 2% - atzīst, ka paši patlaban ir reģistrējušies vai bija reģistrējušies šajā reģistrā. 

SKDS aptaujas dati tika prezentēti seminārā “Pašatteikušos personu reģistra darbība un sabiedrības zināšanas par spēli”, kas notika Eiropas Azartspēļu un likmju asociācijas (EGBA) rīkotās ikgadējās Eiropas drošākas spēles nedēļas ietvaros. Semināru rīkoja Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība (LIAB).

Eiropas drošākas spēles nedēļa šogad notiek no 13. līdz 19. novembrim. Vairāk informācijas par to šeit: https://liab.lv/nozares-jaunumi/no-13-19-novembrim-eiropa-norisinasies-drosakas-speles-nedela/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI