DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Palestīnas politiskajās konsultācijās pārrunā Krievijas agresiju Ukrainā

2023. gada 4. un 5. oktobrī norisinās Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieces Eiropas jautājumos Amalas Džādū (Amal Jadou) vizīte Latvijā. Vizītes laikā A. Džādū piedalījās politiskajās konsultācijās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku – politisko direktoru Andžeju Viļumsonu, kā arī tikās ar valsts sekretāru Andri Pelšu.

Tikšanās laikā Ārlietu ministrijā tika pārrunāti ne tikai Latvijas un Palestīnas divpusējo attiecību, bet arī starptautiskās darba kārtības aktualitātes, īpaši Krievijas agresija Ukrainā, kā arī situācija Tuvo Austrumu reģionā. Sarunu partneri pozitīvi novērtēja līdzšinējo divpusējo dialogu, uzsverot ciešākas ekonomiskās sadarbības potenciālu, īpaši digitalizācijā, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. Palestīnas partneri bija arī ieinteresēti Latvijas augstākās izglītības un reformu pieredzē, pozitīvi atzīmējot palestīniešu pārstāvju regulāro dalību Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvajā programmā Eiropas tiesībās un ekonomikā, kas tostarp notiek ar Ārlietu ministrijas atbalstu.

Pārrunājot starptautiskās darba kārtības aktualitātes, tika apspriesta Krievijas agresija Ukrainā, skaidrojot Latvijas un ES nostāju par Krievijas atbildību par karu un tā globālajām sekām. Palestīnas ārlietu ministra vietniece arī informēja par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu reģionā, tostarp Tuvo Austrumu miera procesā. Viņa novērtēja ES un Latvijas atbalstu konflikta miermīlīgam risinājumam atbilstoši starptautiskajiem parametriem, tostarp Latvijas iemaksas ANO Palīdzības un darba aģentūrai Palestīnas bēgļiem Tuvajos Austrumos (UNRWA).

Ministra vietniecei Latvijā ir paredzēts tikties arī ar veselības ministru Hosamu Abu Meri, Saeimas Ārlietu, Eiropas lietu komisijas un Deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam deputātiem, Latvijas Ārpolitikas institūta pētniekiem, kā arī nevalstisko organizāciju “Riga TechGirls”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI