DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Norisināsies pirmā Latvijas–Kanādas aizsardzības industrijas diena 

Pirmdien, 18. septembrī, Rīgā pirmo reizi notiks Latvijas un Kanādas aizsardzības industrijas dienas pasākums, pulcējot aptuveni 60 aizsardzības un iekšlietu nozares pārstāvju, kā arī industrijas ekspertus no Latvijas un Kanādas. 

Pasākumu svinīgi atklās Aizsardzības ministrijas vadība un Kanādas vēstnieks Latvijā Braians Švarcs (Brian Szwarc). Ar prezentācijām uzstāsies Aizsardzības ministrijas Nodrošinājuma un aizsardzības investīciju politikas departamenta direktors Māris Ķuda, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele, kā arī Kanādas aizsardzības ministrija un Kanādas Aizsardzības un drošības industriju asociācija.  

Plānots, ka Latvijas un Kanādas aizsardzības nozares pārstāvji klātesošos iepazīstinās ar plānotajiem iepirkumiem un attīstības plāniem, abu valstu kompānijām tiks dota iespēja prezentēt savus piedāvātās preces un pakalpojumus, kā arī būs iespēja iepazīties ar potenciālajām industriju sadarbības iespējām. 

Šis būs pirmais aizsardzības industriju pasākums, kas tiek rīkots sadarbībā ar Kanādu. Sadarbību aizsardzības industriju līmenī svarīgi sekmēt, ņemot vērā Kanādas kā sabiedrotās valsts nozīmi Latvijas aizsardzības politikā, kā arī vadošās valsts statusu NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI