DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vispārīgi ieteikumi ceļotājiem iespējamo dabas stihiju laikā

Publicitātes attēls

Tā kā šīs vasaras laikapstākļi dažādās pasaules valstīs ceļotājus pārsteidz gan ar plašiem un postošiem ugunsgrēkiem, gan nepanesami augstām gaisa temperatūrām, gan postošiem plūdiem un vētrām, atgādinām par rīcību šādās situācijās.

  • Pirms doties ceļojumā, Ārlietu ministrijas mājaslapā noskaidrojiet, vai uz izvēlēto valsti/teritoriju ir droši ceļot.

Vairāku valstu ceļojumu brīdinājumos ir iekļautas norādes uz iespējamām dabas stihijām, piemēram, zemestrīcēm Japānā vai musonu sezonu Indijā. Plānojot ceļojumu, aicinām šo aspektu ņemt vērā un atbilstoši sagatavoties.

  • Sekojiet līdzi vietējo varasiestāžu norādēm.

Ja ceļojuma laikā ārvalstī notiek ārkārtēja situācija, ir svarīgi sekot līdzi un ievērot vietējo varasiestāžu norādes. Tā kā nereti informācija īsziņu formā tiek izsūtīta arī ārzemniekiem, aicinām mobilos tālruņus ieslēgt viesabonēšanas (roaming) režīmā.

Aicinām apdrošināšanas kompānijā precizēt, vai un kādus riskus iegādātā apdrošināšanas polise segs dabas radītu ārkārtējo situāciju gadījumā.

Ja ārvalstī notiks ārkārtējā situācija, tai skaitā dabas stihija, Ārlietu ministrija varēs sazināties ar ceļotājiem, kuri būs braucienu reģistrējuši Konsulārajā reģistrā, lai noskaidrotu, vai ir nepieciešama palīdzība.

Mobilā lietotne ļauj viegli sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu vai jebkuru Latvijas pārstāvniecību ārvalstī. Lietotnē var ērti iepazīties ar ceļojumu brīdinājumiem un ar portāla latvija.gov.lv starpniecību reģistrēt ceļojumu Konsulārajā reģistrā.

  • Ārkārtas situācijās sazinieties ar Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711

Ja ceļojuma laikā ir nepieciešama konsulārā palīdzība, aicinām sazināties ar Konsulāro departamentu vai tuvāko Latvijas pārstāvniecību vai goda konsulu. Atgādinām, ka valstīs, kurās nav Latvijas pārstāvniecības, konsulāro palīdzību var saņemt citu Eiropas Savienības valstu pārstāvniecībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI