DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

6. Latvijas Lauku kopienu parlaments – lauku izaicinājumi pārtop iespējās

No šodienas līdz 16.jūnijam Madonas novada Ērgļos biedrība "Latvijas Lauku forums" kopā ar sadarbības partneriem jau sesto reizi organizē Lauku kopienu parlamentu - atvērtu, plašu un daudzveidīgu platformu iekļaujošai viedokļu apmaiņai, praktiskai izziņai, pieredzes stāstiem un uzrunām no vairāk nekā 100 runātājiem, kas gatavi iestāties par lauku attīstību - praktiķiem, pētniekiem, politikas veidotājiem, akadēmiķiem, uzņēmējiem, aktīvistiem un citiem pārstāvjiem kopienās, novados, nacionālā un Eiropas mērogā. Pasākums pulcēs vairāk nekā 300 dalībniekus no visiem Latvijas reģioniem un arī no ārvalstīm.

Kopienu parlamenta fokusā būs rīcības un risinājumi, kas jau daudzviet tiek īstenoti, uzņemoties atbildību un ieviešot efektīvus risinājumus, kas ļauj gan būtiski mainīt attīstību pozitīvākā virzienā, gan reaģēt uz esošajiem lauku sarukšanas izaicinājumiem, t.sk. iedzīvotāju skaita samazināšanos, nepietiekamu pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, darbaspēka trūkumu u.tml. Lauku kopienu parlamenta mērķis ir izzināt daudzveidīgas metodes un sekmēt rīcības maiņu lauku un reģionu viedās attīstības virzienā, veidojot viedus, vietējās vajadzībās un mūsdienu iespējās balstītus proaktīvus un pārnozariskus risinājumus kvalitatīvas dzīves nodrošinājumam lauku kopienām.  „Lūkosim dažādus veidus, kā paši iedzīvotāji un kopienas var reaģēt, pielāgojoties un mazinot lauku sarukšanas sekas, un kādā veidā kopā dažāda līmeņa sadarbībā varam rast stratēģiskus risinājumus,” uzsver biedrības “Latvijas Lauku forums” izpilddirektore Anita Seļicka.

Aicinām ikvienu piedalīties klātienē Madonas novada Ērgļos, taču Latvijas Lauku kopienu parlamenta diskusijas varēs baudīt arī attālināti portāla LSM.lv tiešraidē un Latvijas Lauku foruma Facebook konta tiešsaistē:

14.jūnijā

  • Plkst. 15.30 https://fb.me/e/1jOaFlbkQ – Stacija “Viedais ciems”
  • Plkst. 15.30 https://fb.me/e/3H2M6D81n – Viedas nākotnes horizonts. Iespēja izzināt 14 jaudīgus atpazīstamības zīmes "Viedais Ciems" kandidātu un citu spēcīgu Latvijas kopienu stāstus un praktiskās atziņas. Sarunu sesijas noslēgumā notiks arī ilgi gaidītā iniciatīvas Atpazīstamības zīme “VIEDAIS CIEMS 2023” atklāšana!
  • Plkst. 17.17 https://fb.me/e/Zx7m55PT – Atklājot fēniksu: Jauninājumi lauku ekonomikā. Uzņēmēji un praktiķi dalīsies ar ziņojumiem par savu pieredzi, ieviešot jauninājumus lauku ekonomikā un radot inovatīvus produktus un pakalpojumus, kā arī par to ietekmi uz sociālo vidi un kopienām lauku reģionos.

15. jūnijā

  • Plkst. 09.00 https://fb.me/e/3ED5yABrv – Cīruļa dziesma: Atklāšana. Augsta līmeņa paneļa sesija. Lauku kopienu parlamenta oficiālā atklāšana, iedvesmas uzrunas un augsta līmeņa paneļa sesija.
  • Plkst. 11.30 https://fb.me/e/1fCCDBEUg – Kā putni Daugavu raka: Nozīmīga saruna par metodēm un rīkiem kopienu un teritoriju attīstībai laukos. Nozīmīga saruna par metodēm un rīkiem kopienu un teritoriju attīstībai laukos, kas var radīt patiesas pārmaiņas teritorijas attīstībai un dzīves kvalitātes uzlabošanai

16. jūnijā

  • Plkst. 09.30 https://fb.me/e/2TkN3ZcWY – Spārnu izplešana lidojumam: Iespējināšana. Iedvesmas runas tālākajam darbam ar spēka un iedrošinājuma vārdiem.
  • Plkst. 11.00 https://fb.me/e/3JUzDOlF3 – Ligzdu vīšana un būrīšu gatavošana: Diskusijas par veiksmīgu risinājumu iniciēšanu un jaunu iespēju īstenošanu lauku telpā un šo iniciatīvām atbalstošas vides sekmēšanu, uzklausot viesus no dažādiem sektoriem. Kopienu parlamenta lielā kulminācija ar Rezolūcijas prezentāciju - prioritātēm un rīcību plānu veicamajiem uzdevumiem lauku un mazo pilsētu attīstībai un stiprināšanai turpmākajos divos gados.

Latvijas Lauku forums aicina izmantot iespēju kļūt par divgades grandiozākā lauku kopienu salidojuma dalībnieku. Plašāka informācija par Kopienu parlamenta programmu un aktualitātēm pieejama mājas lapā parlaments.laukuforums.lv. Dalība parlamentā ir bez maksas un pasākums notiks latviešu valodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI