DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā viesojas Baltijas Aizsardzības koledžas Augstākās vadības kursa studenti

Otrdien, 6. jūnijā, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons tiksies ar Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) Augstākās vadības kursa studentiem, kuri uzturēsies mācību vizītē Latvijā.

J. Garisons ar Baltijas Aizsardzības koledžas studentiem pārrunās Latvijas aizsardzības politikas aktualitātes, tostarp, valsts aizsardzības dienesta ieviešanu, kā arī Latvijas mērķus šī gada NATO samita Viļņā.

Baltijas Aizsardzības koledžas Augstākās vadības kursa studenti Latvijā uzturēsies no 6. līdz 7. jūnijam, un vizītes laikā tiksies ar Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem un Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Jāni Kažociņu.

Baltijas Aizsardzības koledža ir profesionālās militārās izglītības iestāde, kuru pārvalda Igaunija, Latvija un Lietuva. Koledža dibināta 1999. gada 25. februārī Tartu, Igaunijā ar mērķi nodrošināt kopīgu virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo ierēdņu apmācību pēc vienotiem standartiem.

Kopš 2022. gada 13. jūlija Baltijas aizsardzības koledža ir NATO Sabiedroto Transformācijas pavēlniecības akreditēta militārās izglītības iestāde.

Koledžas galvenais uzdevums ir nodrošināt virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo civildienesta ierēdņu apmācību pēc vienotiem NATO mācību metodikas standartiem. Mācību procesu nodrošina eksperti no Baltijas un citām NATO un ES dalībvalstīm. Būtiska izglītības procesa sastāvdaļa ir daudznacionālā vide un izpratnes veicināšana par reģionālajiem un globālajiem ģeopolitiskajiem procesiem studentiem no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Koledžas komandanta amatu rotācijas kārtībā ik pēc trīs gadiem ieņem kāds no Baltijas valstu bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem. Pašreiz komandanta pienākumus pilda Igaunijas bruņoto spēku pārstāvis brigādes ģenerālis Ilmars Tamms (Ilmar Tamm).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI