DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Noslēdzies grandiozākais meža izziņas pasākums Baltijā – “Latvijas meža dienas”

Maija izskaņā – 26. un 27. maijā – skolēni, jaunieši un ģimenes no visas Latvijas iepazina meža nozari Baltijā lielākajā meža izziņas pasākumā “Latvijas Meža dienas” Tērvetē,  izprotot meža nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā. Divu dienu svētkus LVM dabas paka Tērvetē daļā – Kurbada zemē – apmeklēja 14,7 tūkstoši lielu un mazu interesentu.

Interese par “Latvijas Meža dienām” ar katru gadu pieaug – paplašinās gan pasākuma dalībnieku, gan apmeklētāju skaits. Lai gan visvairāk pasākumā bija ieradušās ģimenes no tuvākās apkārtnes – Dobeles, Bauskas un Jelgavas – daudz bija apmeklētāju arī no Rīgas. Vairāk nekā 100 meža pieturās ikvienam bija lieliska iespēja atklāt meža lomu cīņā ar klimata pārmaiņām un izprast katra mežsaimniecības procesa ietekmi uz to.

“Latvijas Meža dienas” 1,6 km garajā maršrutā vienkopus pulcēja vairāk nekā 100 dažādas ar mežsaimniecību, kokapstrādi un vidi saistītas organizācijas, kas svētku laikā rūpējās par apmeklētāju izglītošanu un labsajūtu. Interesentiem bija iespēja aktīvi piedalīties meža izziņas darbnīcās, iepazīt meža mašīnas, darboties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātēs, satikt Cūkmenu, rūķus un zinošus nozares ekspertus, kā arī baudīt plašu izklaides programmu uz skatuves ar grupu “Citi zēni”, “Knīpas un knauķi” un “Bermudu Divstūris” uzstāšanos.

Izziņas pieturās bija aplūkojami dažādi no koka radīti priekšmeti. Vienā no pieturām varēja “iegrimt” kvarca smilšu vannā, rakties dziļā smilšu kaudzē, bet vēl citā – pagatavot savas “vēja dzirnaviņas”. Daudzi jaunieši izmantoja iespēju iekāpt dažāda veida meža mašīnās. Kādā no meža izziņas stacijām varēja likt lielu puzli, citā bija jāšauj mērķī, bet vēl kādā bija iespēja iejusties mini kravas automašīnas šofera lomā. Lielu interesi apmeklētāju vidū radīja no vēsturiskās Vijciema čiekurkaltes atvestais miniatūrais čiekuru žāvēšanas cilindrs, parādot, kā ar sentēvu metodēm tiek iegūtas sēklas nākotnes meža stādiem.

Pasākumu organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, "Zaļā josta" un vairāk nekā 100 meža nozares organizācijām. 2018. gadā  Latvijas Meža dienas LVM dabas parkā Tērvetē notika pirmo reizi, un tajās piedalījās kopumā ap 12 000 cilvēku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI