DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Šī gada pirmajā ceturksnī pa dzelzceļa infrastruktūru pārvadāts par trešdaļu vairāk pasažieru nekā pērn

Dzelzceļa pasažieru skaitam turpinot pakāpeniski atgriezties pirmspandēmijas līmenī,  šī gada trijos mēnešos pa VAS “Latvijas dzelzceļš” infrastruktūru ir pārvadāti 3,7 miljoni pasažieru, kas ir par 31% vairāk nekā attiecīgā periodā pirms gada. Tikmēr dzelzceļa kravu pārvadājumu apjomus turpināja ietekmēt  ģeopolitiskā situācija un ar to saistītie faktori, un tiem bija tendence samazināties.

VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks: “Jau vairākus gadus dzelzceļa lomai sabiedriskā transporta nodrošināšanā ir bijusi pievērsta īpaša uzmanība, un jau pašlaik dzelzceļa pasažieru skaitam ir tendence ik gadus palielināties. Šogad dzelzceļa pasažieriem būs iespēja pieredzēt pozitīvas pārmaiņas – noslēgsies LDz īstenotais 48 dzelzceļa staciju un pieturas punktu modernizācijas projekts, pa Latvijas dzelzceļa sliežu ceļiem kustību uzsāks jaunie elektrovilcieni, un esmu pārliecināts, ka tādējādi dzelzceļa transports kļūs vēl pievilcīgāks un pasažieru plūsma turpmākajos gados vēl vairāk pieaugs.”

“Protams, mēs turpinām darīt visu iespējamo, lai arī patreizējos ģeopolitiskajos apstākļos rastu iespēju piesaistīt papildus kravu apjomus, t.sk. no Centrālāzijas un Eiropas valstīm, un mēs turpināsim aktīvi strādāt, lai Latvijas transporta koridoru savas produkcijas pārvadāšanai izvēlētos arvien jauni klienti un palielinātos arī esošo klientu kravu pārvadājumu apjoms,” turpina R.Pļavnieks.

Pārvadāto kravu apjoms pa LDz infrastruktūru gada 1.ceturksnī bija 4,35 miljoni tonnu, kas ir par 2,47 miljoniem tonnu mazāk nekā pērnā gada 1.ceturksnī. Šajā periodā būtiskāko pārvadājumu daļu veidoja graudu, graudu pārstrādes produktu, sēklu un augļu pārvadājumi (28,9%), akmeņogļu pārvadājumi (20,8%) un naftas un naftas produktu pārvadājumi (18,0%).

VAS “Latvijas dzelzceļš” neto apgrozījums šī gada 1.ceturksnī bija 40,65 miljoni eiro, kas ir par 6,38 miljoniem eiro jeb 18,6% vairāk kā 2022.gada 1.ceturksnī. Tikmēr LDz koncerna konsolidētie ieņēmumi šī gada 3 mēnešos bija 66,40 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar 2022. gada 1.ceturksni ir par 5,4% vairāk.

2023.gadā “Latvijas dzelzceļš” koncerna galvenās prioritātes un mērķi  ir saistīti ar darbības efektivitātes būtisku palielināšanu un finanšu līdzsvara nostabilizēšanu, kā arī ar jaunizstrādāto organizatorisko un tehnoloģisko procesu ieviešanu un pilnveidošanu. 2023. gadā būtiska uzmanība tiek pievērsta mērķa tirgu un kravu segmentu diversifikācijai, piesaistot kravu pārvadājumus jaunos tirgos, izstrādājot jaunus pakalpojumus. Tāpat LDz aktīvi strādā arī pie pasažieru vajadzībām nepieciešamās ērtas un efektīvas infrastruktūras attīstības, kā arī nemainīgi rūpējas par drošības veicināšanu pie un uz sliežu ceļiem.

Ar VAS “Latvijas dzelzceļš” pārskatu par darbību 2023.gada 1.ceturksnī iespējams iepazīties šeit: https://www.ldz.lv/lv/neauditeti-starpperiodu-finansu-parskati

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI