DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Tiešsaistes diskusijās iesildīs Valsts kancelejas LAMPAS programmu

Iesildot Valsts kancelejas pasākumu programmu Sarunu festivālam LAMPA, ceturtdien, 25. maijā, ikviens interesents aicināts tiešsaistē pieslēgties diskusijām par trīs Valsts kancelejas telts jeb “Valsts mājas” tēmām, kopā domājot par valsts attīstību – drošība, ekonomikas transformācija, enerģētika un vide.

Trīs kodolīgu diskusiju cikls pieskarsies katrai no tēmām. Drošības jomā analizēs cilvēku drošību digitālās frontes ierakumos. Enerģētikas un vides jomā būs saruna par dzīvi energoneatkarībā. Savukārt ekonomikas transformācijas procesā lielai daļai sabiedrības nāksies pielāgoties arvien jaunu prasmju vajadzībām, tāpēc saruna būs par to, kas nākotnē būs ienesīga karjera. Visas trīs diskusijas būs iespējams vērot Facebook šeit. Diskusijās varēs piedalīties arī skatītāji, jautājot vai paužot viedokli diskusijas tērzētavā.

Cik labi institūcijas un sabiedrība spēj kopīgi pretoties naidīgiem vēstījumiem un manipulācijām informatīvajā telpā, kā arī reāliem kiberuzbrukumiem? Par to plkst. 10.00–10.45 diskusijā Ierakumi digitālajā frontē jeb cik viegli tevi “uzlauzt”sarunāsies “Possible.lv” IT drošības eksperts un vadošais pētnieks Kirils Solovjovs, CERT.LV kiberdrošības eksperts Gints Mālkalnietis, Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas vadītāja Olga Graudiņa un “Squalio” kiberdrošības virziena vadītājs Jānis Giniborgs.

Plkst. 11.00–11.45 sarunā Enerģētika un vide. Vai off-grid dzīve ir iespējama? Off Grid atpūtas vietas “Briežu stacija” dibinātājs Māris Skujiņš, “Light House” valdes priekšsēdētājs Vīgants Lesausks, energokompānijas “Enefit” valdes loceklis Rihards Kotlers un Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta vecākais eksperts Einārs Cilinskis spriedīs, vai ir iespējama dzīve bez pieslēguma tādiem publiskajiem ārējiem tīkliem kā elektrotīkls, vai dzīve energoneatkarībā nozīmē arī atteikšanos no komforta un cik maksā šāda izvēle.

Savukārt trešās diskusijas tēma plkst. 12.00–12.45 būs Kam man būt? Nākotnes pelnošākās profesijas Latvijā. Cik gatava Latvijas uzņēmējdarbība ir pārdzimt jaunā kvalitātē, kādi ir valsts pārvaldes vienotie pakalpojumu un valsts budžeta loma jaunas uzņēmējdarbības vides veidošanā un kādas prasmes būs vajadzīgas nākotnē – to pārrunās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš, “Swedbank” Akadēmijas Latvijā vadītāja Iveta Nelsone, Latvijas Universitātes profesors, Eksperimentālās fizikas katedras un Lāzeru centra vadītājs Mārcis Auziņš un “Riga TechGirls” valdes locekle, “Startup Wise Guys” programmu vadītāja Diāna Butina.

Valsts kancelejas telts “Valsts māja” (Nr.36) sarunu festivālā LAMPA 9. un 10. jūnijā atradīsies Cēsu pils parkā. Divu dienu programmas ietvaros drošības tēmā notiks sarunas par spēcīgu sabiedrību un tās noturību pret provokācijām un manipulācijām. Ekonomikas transformācijas tēmā būs iespēja runāt par prasmēm, kuras Latvijas cilvēkiem būs vajadzīgas, un globāliem nākotnes izaicinājumiem, kas būs aktuāli visai Eiropas Savienībai. Domājot par enerģētiku un vidi, tiks analizētas iespējas Latvijai un pat atsevišķām kopienām būt pašpietiekamām, apzinoties, ka jāveido un jāuztur līdzsvars starp cilvēkiem un vidi.

Sarunu festivāls LAMPA norisināsies 9. un 10. jūnijā Cēsu pils parkā, un ieeja tajā ir bez maksas. Pilnu Valsts kancelejas programmu Sarunu festivālā LAMPA meklējiet šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI