DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: jāturpina kāpināt “Rail Baltica” būvniecības tempus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 13. aprīlī, apmeklēja starptautiskās stacijas Rīgā būvlaukumu, kā arī tikās ar dzelzceļa infrastruktūras projekta “Rail Baltica” ieviesējiem un iepazinās ar projekta īstenošanas gaitu. Pirms “Rail Baltica” būvlaukuma apmeklējuma Ministru prezidents tikās ar satiksmes ministru Jāni Vitenbergu.

Ministru prezidents tikšanās laikā uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir “Rail Baltica” projekta sekmīga īstenošana. Tā nozīme pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir vēl vairāk pieaugusi. Līdzās pasažieru un kravu pārvadājumiem nepieciešams ņemt vērā arī dzelzceļa izmantošanu militārām vajadzībām. Pēc starptautiskās stacijas Rīgā būvlaukuma apmeklējuma K. Kariņš iepazinās ar projekta īstenošanas gaitu un uzsvēra nepieciešamību kāpināt būvniecības tempus un ķerties pie līnijas pamattrases izbūves.

Projekta īstenotāji tikšanās laikā uzsvēra, ka viens no būtiskākajiem izaicinājumiem projekta īstenošanā ir finansējuma piesaiste un nepieciešamība panākt, ka finansējums projektam ir prognozējams.

Tāpat sarunās tika uzsvērts, ka ir būtiski jau šobrīd strādāt pie infrastruktūras pārvaldības jautājumiem, tostarp panākot vienotu izpratni Baltijas līmenī.

Ministru prezidents apliecināja, ka finansējuma piesaistes jautājums ir apzināts un valdība strādās pie iespējamiem risinājumiem. Šobrīd ir svarīgi nodrošināt ES finansējumu pilnīgu apguvi, bet paralēli jāmeklē risinājumi finanšu plūsmas nepārtrauktībai. Tas bija arī viens no galvenajiem jautājumiem, ko K. Kariņš šodien pārrunāja, tiekoties arī ar satiksmes ministru Jāni Vitenbergu.

Iespējamie risinājuma meklējumi turpināsies J. Vitenberga vadītajā tematiskajā komitejā, kurā tiks risināti ar “Rail Baltica” projekta īstenošanu saistītie starpnozaru jautājumi. Plānots, ka pirmā komitejas sēde notiks otrdien, 18. aprīlī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI