DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Uganda izvērtē sadarbības iespējas mežsaimniecībā, profesionālajā izglītībā un digitalizācijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023. gada 30. un 31. martā notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka–politiskā direktora Andžeja Viļumsona vizīte Kampalā, Ugandā. Tās laikā norisinājās Latvijas un Ugandas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kā arī notika virkne tikšanos.  

Konsultācijās A. Viļumsons un Ugandas Ārlietu ministrijas Reģionālās un ekonomiskās sadarbības jautājumu ģenerāldirektors Elijs K. Kafīro (Elly K. Kafeero) pārrunāja iespējas attīstīt sadarbību mežsaimniecībā, profesionālajā izglītībā, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā un digitalizācijā, tūrismā un pārtikas pārstrādē. Tika apspriesti aktuālie globālie izaicinājumi, kuru risināšanai būtu noderīga ciešāka Latvijas un Ugandas sadarbība starptautiskajās organizācijās. Diskusijas laikā arī tika pārrunāti jautājumi, kas skar pilsoniskās sabiedrības attīstību.

A.Viļumsons vērsa uzmanību uz Krievijas agresijas Ukrainā radīto apdraudējumu starptautiskajai kārtībai un iebrukuma sekām visā pasaulē, tostarp Āfrikas kontinentā.

Sarunu partneri vienojās sagatavot saprašanās memorandu par politisko konsultāciju mehānisma izveidi, lai nākotnē uzturētu regulāru dialogu.

Vizītes laikā A. Viļumsons tikās arī ar Ugandas Ārlietu ministrijas pastāvīgo sekretāru un valsts ministru reģionālās sadarbības jautājumos, kā arī ES delegācijas Ugandā vadību un ANO organizāciju pārstāvjiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI