DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas namā godina pilsoniskās sabiedrības un organizāciju pārstāvjus pateicībā par Ukrainas tautai sniegto atbalstu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeima.

“Šis gads mums ir bijis liels izaicinājums, kas ir saliedējis tautu, bet ukraiņiem tas ir bijis nesamērojami smagāks un grūtāks. Ir īstais brīdis, lai pateiktu “paldies” draugiem, bet vienlaikus arī saprastu, ka draudzība ir vēl vairāk jāstiprina un mums ukraiņiem jāpalīdz vēl vairāk,” pirmdien, 20. februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, svinīgā apbalvošanas pasākumā pasniedzot Saeimas atzinības rakstus pilsoniskās sabiedrības un organizāciju pārstāvjiem par Ukrainas tautai sniegto atbalstu.

“Draudzība ir par nesavtīgu došanu, vērtībām un principiem,” pauda E.Smiltēns, uzsverot Latvijas un Ukrainas ciešās savstarpējās attiecības.

Atzinību par nesavtīgu atbalstu Ukrainai ir pelnījuši tūkstošiem cilvēku visā Latvijā, pauda E.Smiltēns. Saeimas priekšsēdētājs augstu vērtēja nesavtīgu sabiedrības iesaisti atbalsta sniegšanā Ukrainai un uzsvēra - tas jādara līdz brīdim, kamēr Ukrainas tauta būs brīva no okupantiem un Ukraina būs atjaunota - brīva, neatkarīga, demokrātiska Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts.

“Šodien Ukrainā ir “debesu simta” piemiņas diena. Mēs ļoti labi apzināmies brīvības un neatkarības cenu,” uzrunājot klātesošos sacīja Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) priekšsēdētāja vietniece Olena Kondratjuka (Olena Kondratiuk).

O.Kondratjuka pateicās Latvijas pilsoniskajai sabiedrībai, organizācijām, ikvienam iedzīvotājam par sniegto palīdzību.  “Mēs jūtam jūsu karstās sirdis un dvēseles,” vicespīkere izcēla Latvijas tautas vienotību, līdzdalību un sabiedrības spēku, atbalstot Ukrainu.

Ar atzinības rakstiem pateicībā par Ukrainas tautai sniegto atbalstu apbalvots Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko), kā arī pilsoniskās sabiedrības un organizāciju pārstāvji - “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta un “Ziedot.lv” komanda - Ilze Ošāne, Inese Danga, Madara Mežviete un Baiba Drone. Tāpat apbalvoja biedrības “Agendum” pārstāvjus - Reini Pozņaku, Juri Pūci un Lauru Pliču-Stankeviču. Atzinības rakstu saņēma arī Andrejs Osokins, kurš kopā ar domubiedriem īstenojis projektu “Siltas maltītes ukraiņu karavīriem”, kā arī organizācijas “TEV”, “Mūsu ligzda”, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija “VICHE”, “SUSTENTO”, Latvijas Mednieku savienība, Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija, kā arī iniciatīva “STOPIFY”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI