DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolā iecelti Sabiedrības Zinātņu fakultātes dekāne un akadēmiskais un zinātņu prorektors

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Janvāra mēnesī par Vidzemes Augstskolas (ViA) Sabiedrības Zinātņu fakultātes (SZF) dekāni iecelta augstskolas docētāja un Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta (HESPI) pētniece Anžela Jurāne - Brēmane, savukārt, akadēmisko un zinātņu prorektora amatu ieņēmis politologs un docētājs Māris Andžāns.

Anžela Jurāne - Brēmane Vidzemes Augstskolā strādā jau kopš 2004. gada. 18 gadu laikā ieņēmusi vairākus administratīvos amatus, akadēmisko darbu kā vieslektore uzsāka 2012. gadā un par vēlēto docētāju kļuva 2018. gada pavasarī, savukārt, par HESPI pētnieci ievēlēta 2020. gadā. Šobrīd, uzņemoties Sabiedrības Zinātņu fakultātes dekānes lomu, Anžela stāsta: "Šī iespēja ir tieši īstajā brīdī, esmu gatava strādāt augstskolas attīstības labā. Tiekoties ar fakultātes domi, formulēju savu darbības vadmotīvu: stiprināt sociālo zinātņu kopienu, kas sadarbojas ar inženierzinātņu kopienu, ar fakultātes darbību nodrošinot augstskolas stratēģisko mērķu sasniegšanu".

Māris Andžāns šobrīd iecelts par ViA akadēmisko un zinātņu prorektoru, bet līdz šim strādājis Rīgas Stradiņa universitātē, pildot docenta, studiju programmu vadītāja un vēlāk arī asociētā profesora un vadošā pētnieka pienākumus. Māris atzīst, ka: "Vidzemes Augstskola ir neliela, bet spēcīga, taču katrā augstskolā ir vieta progresam un es vēlos dot arī savu ieguldījumu".

Vidzemes Augstskolā iegūtie jaunie papildspēki stiprinās augstskolas konkurētspēju -  Anželas pieredze dos plašāku redzējumu, veidojot un stiprinot SZF kopienu un tās attīstību. Savukārt, Māra zināšanas par izglītību un tās attīstību citās universitātēs dos padziļinātāku perspektīvu, lai arī ViA varētu pārliecinoši konkurēt augstākajā izglītībā Latvijā un Eiropā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI