DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Negadījumā uz dzelzceļa sliedēm cieš jauniete

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lai neatkārtotos nelaimes gadījumi uz dzelzceļa sliedēm, Valsts policija atgādina par drošības padomiem, kas īpaši jāņem vērā pārvietojoties dzelzceļa sliežu tuvumā vai šķērsojot tās. Pats galvenais, šķērsojot dzelzceļa sliedes, ir pārliecināties par savu drošību un visu uzmanību pievērst dzelzceļam. Arī vakar uz dzelzceļa sliedēm notika kāds negadījums, par laimi, tas nebeidzās traģiski, bet meitene ar gūtajām traumām tika nogādāta medicīnas iestādē – viņa šķērsoja dzelzceļa sliedes, klausoties mūziku austiņās, kā rezultātā viņa nemanīja vilciena remonta vagonu, kurš viņu aizķēra.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vakar, 6. februārī, ap pulksten 15.40 Rīgā, Tapešu ielā uz dzelzceļa sliedēm vilciena remonta vagons aizķēra kādu 2007. gadā dzimuši meiteni, kura šķērsoja dzelzceļa sliedes, klausoties austiņās mūziku, tādejādi nedzirdēja apkārt notiekošo un nepievērsa uzmanību, vai var šķērsot sliedes droši. Pēc negadījuma meitene ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē. Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi resorisko pārbaudi un skaidro negadījuma apstākļus.

Šādi notikumi vēlreiz un vēlreiz liek atgādināt par drošību, šķērsojot dzelzceļa sliedes. Tādēļ aicinām gan pieaugušos neaizmirst par drošību sliežu tuvumā, gan vecākiem regulāri ar savām atvasēm pārrunāt noteikumus atrodoties dzelzceļa tuvumā, it īpaši, ja ikdienas maršrutā ietilpst dzelzceļa sliežu šķērsošana vai pārvietošanās gar tām.

Būtiski, lai satiksmes dalībnieki apzinās, ka esot dzelzceļa tuvumā, visa uzmanība jāpievērš drošībai – obligāti jāizņem austiņas no ausīm, lai varētu dzirdēt apkārt notiekošo. Tāpat arī viedierīces jānoliek nost, lai varētu pilnu uzmanību pievērst drošam ceļam.

Tāpat svarīgi ņemt vērā to, ka vilciena bremzēšanas ceļš ir daudz garāks, nekā vieglajām automašīnām, pat, ja vilciena mašīnists ir laikus pamanījis bīstamību uz dzelzceļa sliedēm, tas vēl nenozīmē, ka vilciens paspēs sabremzēt. Tādēļ pirms sliežu šķērsošanas ir jāpaskatās, vai to droši var darīt, vai pārbrauktuve nav slēgta, vai netuvojas vilciens. Tāpat visdrošāk to darīt tam paredzētās vietās.

Aicinām vecākus ar savām atvasēm pārrunāt drošības jautājumus, ne tikai par dzelzceļa sliežu šķērsošanu, bet arī par uzvedību, kādai jābūt dzelzceļa tuvumā – būtiski atgādināt, ka dažādu spēļu vai aktivitāšu veikšana uz dzelzceļa ir nepieļaujama rīcība – tādejādi dzīvība tiek pakļauta nevajadzīgam un ļoti lielam riskam. Jaunieši reizēm neaptver to, kā viņu dzīvi negatīvi var ietekmēt bezatbildīga uzvedība dzelzceļa tuvumā, tādēļ ir nepieciešams regulāri atgādināt par šādas rīcības sekām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI