DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pasniedz “Trīs Zvaigžņu balvu 2022” par mūža ieguldījumu sportā trenerei Maijai Ukstiņai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14. janvārī Valsts prezidents Egils Levits “Trīs Zvaigžņu balva 2022” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā pasniedza balvu par mūža ieguldījumu ilggadējai vieglatlētikas un pielāgotā sporta trenerei Maijai Ukstiņai.

Valsts prezidents Egils Levits, sveicot Maiju Ukstiņu, teica: “Latvieši ir ļoti sportiska tauta – mums ir daudz labu sportistu, mēs visi esam sporta interesenti un sporta līdzjutēji. Sportista talantus, stiprās un vājās puses vislabāk redz treneris. Treneri ir devuši pienesumu Latvijas sporta attīstībai, Maija Ukstiņa – arī pielāgotā sporta attīstībai. Maija Ukstiņa ar savu darbu 50 gadu garumā ir pierādījusi, ka nav tāda vārda ‘nevaru’. Bez Maijas Ukstiņas mūsu sports būtu bijis daudz nabadzīgāks.”

Maijas Ukstiņas darba pieredze sporta skolotājas un treneres amatā ilgst aptuveni pusgadsimtu. Parasportistus M. Ukstiņa sāka trenēt 1995. gadā. Vairāk nekā 20 gadu M. Ukstiņa ir trenere paralimpietim Edgaram Bergam, kurš no Riodeženeiro Paralimpiskajām spēlēm Latvijai pārveda bronzas medaļu lodes grūšanā, bet no Pekinas un Atēnām – sudraba medaļas. Tokijas Paralimpiskajās spēlēs E. Bergs ieguva 5. vietu, taču gadu gaitā guvis visa kaluma godalgas pasaules un Eiropas čempionātos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI