DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvija paraksta memorandus, lai paplašinātu sadarbību aviācijas jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) gadskārtējā pasākumā ICAN2022, kas veltīts starptautisko divpusējo gaisa satiksmes nolīgumu jautājumiem, Latvija paraksta saprašanās memorandus par sadarbību aviācijas jomā, kas nākotnē stiprinās Latvijas aviācijas nozares konkurētspēju.

Pasākuma laikā notika pārrunas par sadarbību gaisa satiksmes jautājumos ar Taizemes, Bahamu, Ganas un Etiopijas valstu pārstāvjiem, kā arī saskaņoti gaisa satiksmes nolīgumi ar Kotdivuāru, Senegālu un Seišeļiem. Šādu divpusēju saprašanās memorandu parakstīšana jau šobrīd dod tiesības Latvijas un uzskaitīto valstu aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos, kā rezultātā aviopasažieriem no Latvijas paplašināsies lidojumu savienojumu pieejamība par izdevīgākām cenām.

Latvijas aviācijas intereses ICAN2022 pasākumā pārstāvēja Satiksmes ministrijas delegācija valsts sekretāres Ilondas Stepanovas vadībā. ICAO organizētais ICAN pasākums katru reizi notiek citā pasaules reģionā, lai veicinātu kontaktus ar attiecīgā reģiona valstu aviācijas nozares iestādēm un aviokompānijām, tādējādi uzlabojot starptautisko aviopārvadājumu attīstību. Šogad ICAN2022 pasākumā klātienē piedalījās 321 delegāti no 47 valstīm un kopumā notika 240 dažādu valstu līgumsarunas.

Kā informējām iepriekš, ICAN2022 pasākuma, kas no 5. līdz 9. decembrim notika Abudžā, Nigērijā, laikā Latvija parakstīja nolīgumu par gaisa satiksmi ar Ruandas Republiku. Nolīgums dod iespēju uzsākt regulārus aviopārvadājumus starp Latviju un Ruandu, kā arī Latvijas un Ruandas aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI