DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Plānotie elektroenerģijas sadales pakalpojumu tarifi ir jāpārskata

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Virzoties uz energoneatkarību un energodrošību, ir jādara viss iespējamais, lai šajā krīzes situācijā nodrošinātu iespēju tautsaimniecībai konkurēt un neradītu nepanesamu finansiālo slogu mājsaimniecībām,” otrdien, 29.novembrī, pēc komisijas sēdes sacīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone.

Sēdē deputāti sprieda par AS “Augstsprieguma tīkls” pieteiktā pakalpojumu cenu kāpuma un AS “Sadales tīkls” plānotā elektroenerģijas sadales tarifa palielinājuma ietekmi uz tautsaimniecību, atjaunīgās enerģijas izmantošanu un mājsaimniecībām.

“Mēs nevaram runāt par tarifu palielinājumu, turklāt tik drastisku. Pirms tarifu kāpumi tika iesniegti Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, tie bija pilnvērtīgi jāizdiskutē ar kapitāldaļu turētājiem un partneriem,” sacīja L.Matisone.

Komisija aicināja AS “Augstsprieguma tīkls” un AS “Sadales tīkls”, kā arī kapitāldaļu turētājas – Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju –, izvērtēt sēdē paustos viedokļus un pārskatīt un samazināt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jau iesniegtos tarifu plānus, ņemot vērā tarifu ietekmi uz tautsaimniecības konkurētspēju, atjaunīgās enerģijas ražošanu un mājsaimniecību finansiālo slogu. Tāpat komisija aicināja atbildīgās iestādes izvērtēt un pielāgot valsts atbalsta pasākumus mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, lai nepieciešamības gadījumā tos varētu virzīt kopā ar tarifu izmaiņām.

Tāpat komisija rosināja iesaistītos partnerus uzlabot savstarpējo komunikāciju un komunikāciju ar sabiedrību par iespējamajām tarifu izmaiņām, lai novērstu iespējas dažādi interpretēt informāciju.

AS “Augstsprieguma tīkls” plāno realizēt četras reizes augstāku maksu par pakalpojumiem, savukārt AS “Sadales tīkla” elektroenerģijas sadales tarifam plānots aptuveni 75 procentu pieaugums.

Komisijas sēdē piedalījās Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji, AS “Augstsprieguma tīkls” un AS “Sadales tīkls”, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un sociālo partnerorganizāciju pārstāvji.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI