DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Valsts ieņēmumu dienests pievienojas valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotajai platformai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šodienas, 15. novembra, Valsts ieņēmumu dienests (VID) pievienojas valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotajai platformai. Tādējādi iedzīvotājiem informācija par nodokļu un muitas jautājumiem turpmāk būs pieejama mūsdienīgākā un ērtāk lietojamā vietnē.

Visās nu jau vairāk nekā 100 valsts un pašvaldību tīmekļa vietnēs, kas izvietotas vienotajā platformā, saturs izvietots vienādi, tādējādi palīdzot lietotājiem atpazīt vietnes piederību valsts pārvaldei un palīdzot vieglāk orientēties saturā. Vietņu dizains tapis, balstoties uz lietojamība (UX) un piekļūstamības testiem, tāpēc tas nodrošina ērtu lietošanu no dažādām ierīcēm un pieejamību cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Pārceļoties uz jauno platformu, VID saglabās savu virtuālo asistentu Tomu, ko VID tīmekļvietnes lietotāji jau iepazinuši un iemīļojuši.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto Tīmekļvietņu vienoto platformu izstrādājusi Valsts kanceleja ciešā sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru – platformas tehnisko resursu turētāju –, Valsts reģionālās attīstības aģentūru, kas nodrošina platformas tehnoloģisko uzturēšanu, konsultatīvo, tehnoloģisko un lietotāju atbalstu un drošības prasību izpildi, un Kultūras informācijas sistēmu centru, kura pārziņā ir valsts pārvaldes mašīntulkošanas servisa un virtuālā asistenta integrācija Tīmekļvietņu vienotajā platformā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI