DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

VPR rosina izstrādāt vienotu Latvijas-Igaunijas pierobežas teritoriju attīstības stratēģiju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai izvirzītu kopīgus mērķus pierobežas teritorijas attīstībai Latvijā un Igaunijā, 28. oktobrī Vidzemes plānošanas reģions iniciēja tikšanos ar Igaunijas pierobežas apriņķu pārstāvjiem un Igaunijas Finanšu ministrijas darbiniekiem. Sanāksmē Latviju pārstāvēja Vidzemes plānošanas reģiona administrācija, pārstāvji no Valkas novada pašvaldības un Valmieras novada pašvaldības, savukārt Igauniju –  pārstāvji no Valgas pašvaldības un Mulgi pašvaldības, kā arī  Vīlandes, Veru un Pērnavas apriņķa attīstības centriem un Igaunijas Finanšu ministrijas.

Abu valstu pārstāvji izrādījuši interesi par kopīgas pierobežas teritoriju attīstības stratēģijas izstrādi, kas ļautu stratēģiski un strukturēti virzīt abu valstu redzējumu par pierobežas teritoriju attīstību, kā arī piesaistīt valstu un Eiropas Savienības finansējumu kopīgo plānu realizēšanai.

Pirmo reizi tiekoties, klātesošie iepazinās ar abu valstu vietējo un reģionālo pārvalžu struktūru pēc administratīvi teritoriālās reformas, kas notikusi gan Latvijā, gan Igaunijā – vietējo un reģionālu pārvalžu struktūra ir mainījusies, tāpat nomainījušies arī darbinieki.

Sanāksmes laikā iezīmējās arī pirmās kopīgās intereses Via Baltica un Rail Baltica kontekstā, tāpat tika izcelti potenciālie sadarbības virzieni sabiedriskā transporta attīstībā un atjaunojamo energoresursu izmantošanas veicināšanā. Papildus,  igauņu kolēģus interesē arī uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības jautājumi Vidzemes reģionā, sanāksmes laikā norādīts, ka būtu vērtīgi organizēt pieredzes apmaiņas vizītes, lai iepazītos detalizētāk ar tūrisma pārvaldības jautājumiem Latvijā.

Plānots, ka nākamā sanāksme tiks organizēta š.g. novembra beigās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI