DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tautsaimniecības komisija atbalsta aizliegumu audzēt kažokzvērus tikai kažokādu ieguvei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 14.septembrī, trešajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt audzēt kažokzvērus tikai kažokādu ieguvei.

Dzīvnieku audzēšana un nogalināšana kažokādu dēļ ir neētisks, cietsirdīgs un izzūdošs uzņēmējdarbības veids, norādīts deputātu iesniegtā likumprojekta anotācijā. Tajā ietverta arī atsauce uz aptauju, kurā secināts, ka dzīvnieku audzēšanu un nonāvēšanu kažokādu ieguvei neatbalsta 63 procenti Latvijas iedzīvotāju.

Tautsaimniecības komisijas atbalstītie grozījumi paredz no 2028. gada 1. janvāra aizliegt audzēt un turēt lauksaimniecības dzīvniekus, ja audzēšanas vai turēšanas vienīgais vai galvenais nolūks ir kažokādu ieguve.

Komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans norādīja, ka atbilstoši procedūrai līdz šā gada 22. augustam Ekonomikas ministrija bija lūgusi Eiropas Komisiju sniegt viedokli par likumprojektu. “Eiropas Komisijas iebildumi par likumprojektu nav saņemti, līdz ar to nav šķēršļu virzīt šo likumprojektu izskatīšanai galīgajā lasījumā Saeimas sēdē,” uzsvēra K. Feldmans.

Lai grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā stātos spēkā, tie vēl galīgajā lasījumā jāatbalsta Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI