DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Zinību dienā Valsts prezidents apmeklē skolas Jelgavas novadā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

2022./2023. mācību gada sākumu, Zinību dienu, Valsts prezidents Egils Levits pavadīja Valsts prezidenta institūcijas simtgades zīmē, apmeklējot Vilces pamatskolu un Ozolnieku vidusskolu Jelgavas novadā, kur aktīvi tiek koptas zināšanas un stiprināta vēsturiskā atmiņa par novadniekiem – Latvijas Valsts prezidentiem.

Vilces pamatskolā šoruden mācības uzsākuši 84 bērni, no tiem astoņi 1. klasē. “Vilce ir viena no senākajām vietām Latvijā, kur pirms 150 gadiem dzimis un mācījies mans priekšgājējs, Valsts prezidenta vietas izpildītājs vācu okupācijas laikā Pauls Kalniņš,” apsveicot skolēnus, skolotājus, skolas vadību un atnākušos vecākus ar jauno mācību gadu, teica Valsts prezidents E. Levits. “Šajā skoliņā ir ļoti sirsnīga atmosfēra, kas veido jauno cilvēku par patstāvīgu un stabilu būtni, lai varētu pēc tam doties tālāk dzīvē,” atzīmēja Egils Levits.

Krietni plašākā skolēnu pulkā Valsts prezidentu gaidīja Ozolnieku vidusskolā – šeit 2022./2023. mācību gadā atvērtas piecas 1. klases. “Man jāsaka, ka šī ir ļoti optimistiska skola un ļoti optimistiska vieta,” gandarījumu pauda Valsts prezidents E. Levits.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Ozolnieku vidusskolas darbu, kā arī īpaši izcēla skolotāju lomu: “Skolotājiem ir stratēģiski svarīga pozīcija mūsdienu Latvijā. Mums ir nepieciešama jaunā paaudze, lai turpinātu Latvijas valsti. Un jūs esat tie, kas sagatavo mūsu jauniešus ar izpratni par latviskajām vērtībām un ar dziļām zināšanām par pasauli. Tas ir ļoti grūts, bet ļoti svarīgs darbs.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI