DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bļodniece piedalīsies Jūras spēku komandiera maiņas ceremonijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 4. jūlijā, plkst. 13.00 Liepājā Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece piedalīsies Jūras spēku komandiera maiņas ceremonijā, kurā amatā stāsies jūras kapteinis Māris Polencs, nomainot līdzšinējo komandieri jūras kapteini Kasparu Zelču.

“Jūras kapteinis Kaspars Zelčs sava dienesta laikā ar lielu atbildību ir attīstījis Jūras spēku kaujas spējas un sadarbību ar sabiedrotajiem, veicinot drošību un stabilitāti mūsu reģionā. Novēlu jaunajam komandierim jūras kapteinim Mārim Polencam sekmīgi turpināt Jūras spēku attīstību, ko iezīmēs krasta aizsardzības spējas ieviešana, kā arī sadarbības padziļināšana ar Somiju un Zviedriju, kuru gaidāmā pievienošanās NATO būtiski stiprinās arī Baltijas valstu drošību,” pauž B. Bļodniece.

Svinīgajā Jūras spēku komandiera maiņas ceremonijā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, bruņoto spēku regulāro spēku vienību komandieri un karavīri.

Jūras kapteinis Māris Polencs dienestu bruņotajos spēkos sācis 1994. gadā. Dienesta laikā ieņēmis dažādus amatus uz Jūras spēku kuģiem. Komandējošā virsnieka pieredzi ieguvis, komandējot mīnu traleri M - 01 “Viesturs”, izveidojot Patruļkuģu eskadru un, pildot štāba priekšnieka amatu Baltijas valstu jūras eskadrā (BALTRON).  Štāba virsnieka dienesta pieredze iegūta, dienot Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā, Mācību vadības pavēlniecībā un Jūras spēkos. Starptautisko operacionālo pieredzi ieguvis Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā ”Atalanta” un, pildot štāba virsnieka amatu NATO.

Jūras kapteinis Māris Polencs izglītību ieguvis Latvijā un ASV, to papildinot ar dažāda līmeņa kursiem ASV, Vācijā un citiem NATO organizētajiem  kursiem. Par priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi un ieguldījumu aizsardzības nozares attīstībā ir saņēmis Latvijas valsts, Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku apbalvojumus.

Jūras kapteinis Kaspars Zelčs turpinās dienestu štāba virsnieka amatā NATO štābā Brunsumā, Nīderlandē.

Jūras spēku galvenie uzdevumi ir nodrošināt valsts teritoriālo ūdeņu aizsardzību, veikt ekskluzīvās ekonomiskās zonas novērošanu un kontroli, meklēt un iznīcināt jūrā sprādzienbīstamus priekšmetus, koordinēt un veikt cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā, nodrošināt ekoloģisko uzraudzību un likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst naftas produktu piesārņojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI