DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Nevaldības organizācijas aicina nekavējoties pieņemt konkrētus soļus turpmākam atbalstam Ukrainas civiliedzīvotājiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” un citas nevaldības organizācijas, kuras nodrošina nekavējošu palīdzību Ukrainas kara bēgļiem Latvijā, aicina valdību nekavējoties pieņemt lēmumus par to, kā turpmāk nodrošināsim Ukrainas kara bēgļu pamatvajadzības Latvijā.

Lēmumi par to, kā tiks organizēts darbs pēc 90 dienu pakalpojumu saņemšanas termiņa beigšanās Ukrainas civiliedzīvotājiem ir nepieciešami nekavējoši, jo rit jau 83. kara Ukrainā diena – uz to gaida gan Ukrainas civiliedzīvotāji, gan uzņēmēji un pašvaldības, gan nevaldības sektors, kuriem jāzina, kā organizēt savu darbu.

Ņemot vērā to, ka š.g. 16. maijā savu demisiju iesniedza iekšlietu ministre un jauna iekšlietu ministra, kas atbild par Ukrainas bēgļu uzņemšanas un atbalsta jautājumiem, vēl nav, aicinām pagarināt pašreizējo 90 dienu atbalsta plānu uz vēl vismaz vienu mēnesi.

Latvija ir viena no tām valstīm, kas ir izrādījusi ļoti plašu solidaritāti ar Ukrainu un tās cilvēkiem. Šajā jomā esam parādījuši, ka esam nevis maza valsts, bet liela, stipra valsts, kurā ir cilvēki, kas ir gatavi atbalstīt brīvību, demokrātiju un Eiropas vērtības. Šī ir nebijusi situācija, kurā kopā ir strādājusi gan valsts pārvalde, gan pašvaldības, gan uzņēmēji, gan nevaldības sektors. Tāpēc aicinām valdību nekavējoties virzīt lēmumu pieņemšanu, lai Latvija varētu turpināt sniegt jēgpilnu un koordinētu atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI