DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Darba devēji aicināti pieteikt darbavietas skolēnu vasaras nodarbinātības programmai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 18. aprīlim Valmieras novada pašvaldības iestādes, uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas un citi darba devēji aicināti reģistrēt darbavietas Valmieras novada pašvaldības organizētajai skolēnu vasaras nodarbinātības programmai.

Lai uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas reģistrētu darba vietas vasaras nodarbinātībai, aicinām darba devējus aizpildīt elektronisku pieteikuma formu šeit.

Pieteikuma veidlapā darba devēji aicināti norādīt periodu, kurā vēlas nodarbināt skolēnus, vēlamo skolēnu vecumu, vakanču veidus, vakanču skaitu, īsu darba pienākumu aprakstu. Vasaras nodarbinātības programmā iesaistīto jauniešu darba samaksa tiks finansēta un neparedz finansiālu ieguldījumu no darba devēja puses.

Vasaras nodarbinātības programmas mērķis ir nodrošināt Valmieras novadā pilnvērtīgāku karjeras attīstības atbalstu un dot iespēju skolēniem iepazīt profesijas, darba devējus un darba tirgus specifiku. Strādājot vasarā, skolēni gūst sākotnējo darba pieredzi, apzinās savu spēju un prasmju iespējas, lietderīgi pavada brīvo laiku un nopelna.

No 22. aprīļa vasaras nodarbinātības programmai būs aicināti pieteikties Valmieras novada pašvaldības skolēni vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Valmieras novada pašvaldības administratīvajā teritorijā ne vēlāk kā no 2022. gada 1. janvāra.

Pirmā programma darbavietas nodrošinās jauniešiem no 15 līdz 19 gadiem ar iespēju strādāt vienu mēnesi Valmieras novada pašvaldības iestādēs. Otrā programma darbavietas nodrošinās skolēniem no 13 līdz 19 gadiem ar iespēju strādāt gan Valmieras novada pašvaldības, gan dažādos Valmieras novada uzņēmumos un nevalstiskās organizācijās 15 darba dienas.

Plašāka informācija par nodarbinātības programmu pieejama Valmieras novada pašvaldības mājaslapā www.valmierasnovads.lv. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Valmieras novada Izglītības pārvaldes speciālisti profesionālās ievirzes un interešu izglītības jautājumos Evu Moniku Švarcu (tālr. 64207125, e-pasts eva.monika.svarca@valmierasnovads.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI