DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Saldū ieradušies pirmie oficiāli reģistrētie bēgļi no Ukrainas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saldus novada pašvaldības policijas priekšnieks Ivars Naumanis informē, ka Saldū ir uzņemti pirmie oficiāli reģistrētie bēgļi no Ukrainas, kuri ir griezušies pēc palīdzības pašvaldībā. I. Naumanis ir pieteicies kļūt par šīs ģimenes mentoru.

Saldus novada uzņēmējs Reinis Doniņš palīdzēja ģimenei – mammai ar diviem bērniem – nokļūt Latvijā un ir izmitinājis šo ģimeni sev piederošā īpašumā. R. Doniņš sadarbībā ar pašvaldību un aktīvajām NVO biedrībām, ir sagādājis nepieciešamās lietas ģimenei un kopīgi tiek nodrošināta ēdināšana. Šobrīd papildus lietas vai preces šai ģimenei nav nepieciešamas.

Informējam par kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība bēgļiem no Ukrainas, ierodoties Saldus novadā – vispirms jāsazinās ar pašvaldības kontaktpersonu, zvanot pa uz diennakts tālruni 20228180 vai rakstot uz e-pastu ukraina@saldus.lv.

Par dokumentu sakārtošanu jāzvana uz tālruni 67209400 (Pilsonības migrācijas lietu pārvalde).

Šobrīd aicinām atsaukties iedzīvotājus, kuri pārvalda ukraiņu valodu, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu saziņu ar Ukrainas iedzīvotājiem, kuri meklēs patvērumu Saldū, kā arī aicinām aizpildīt anketu, ja esi gatavs palīdzēt ar brīvprātīgo darbu, transportu, vai vari būt mentors vai sniegt cita veida palīdzību.

ANKETA: https://ieej.lv/12pBX

Darot kopā, mēs varam paveikt lielas lietas!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI