DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: apsveicami, ka ES pārņem Latvijas tiesisko pieredzi informatīvās telpas stiprināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents tiekas ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem.

FOTO: Ilmārs Znotiņš.

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem, lai pārrunātu Latvijas informatīvās telpas drošības jautājumus. Valsts prezidents atzinīgi novērtēja NEPLP līdz šim pieņemtos lēmumus Latvijas informatīvās telpas aizsardzībai, akcentējot īstenoto visas Eiropas kontekstā. “Jāsaka, ka šobrīd Latvija visefektīvāk Eiropā veic informatīvās telpas attīrīšanu no Krievijas propagandas un dezinformācijas piesārņojuma, un Latvijas piemēram un tiesiskās pieredzes pārņemšanai seko arī citi Eiropas Savienībā,” sacīja E. Levits.

Jau minēts, ka Latvijā uz dažādiem termiņiem ir slēgtas deviņas programmas (RTR Rossija, Rossija 24, Tv Centr Internaltional, Belarus 24, PBK Igaunija, PBK Lietuva, RBK, RTVi, Mir24). Monitorings turpinās pie vēl vairāku programmu pārbaudes. Kopumā pēdējos divos gados un trīs mēnešos ir slēgtas 49 ar Krieviju saistītas programmas un vairāk nekā 60 programmas kopumā. Intensīvs darbs norit ar Youtube un Īrijas regulatoru – Youtube ir bloķējis Rossija 24 Latvijas teritorijā, un darbs turpinās, lai tiktu bloķēti arī citi kanāli. Ir sagatavoti grozījumi likumā, kas ļaus uzlikt administratīvos sodus nelegālo satelītu un pieslēgumu gala lietotājiem.

SEPLP un NEPLP pārstāvji sarunā pievērsa Valsts prezidenta uzmanību tam, ka efektīvai Latvijas informatīvās telpas monitorēšanai un aizsardzībai jāveic vairāki papildus pasākumi, kam nepieciešams papildus finansējums un cilvēku resursi. Valsts prezidents sacīja, ka atbalsta finansējuma piešķiršanu šī mērķa īstenošanai.

Valsts prezidents arī izteica pateicību Latvijas medijiem par aktīvo darbību, atspoguļojot Krievijas karu pret Ukrainu, kā arī īpaši atzīmēja sabiedrisko mediju darbu, nosūtot korespondentus uz Ukrainu, veidojot speciālizlaidumus un materiālus par notiekošo. Valsts prezidents izteica atzinību par paveikto, ko novērtējuši arī skatītāji, kas atspoguļojas sabiedrisko mediju reitingos un lietotāju aktivitātes nozīmīgā pieaugumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI