DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija Ukrainā nogādājusi pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas “Stinger”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ēriks Kukutis

Šodien, 23. februārī Latvija Ukrainā ir nogādājusi pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas “Stinger”, lai stiprinātu Ukrainas bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības spējas un spēju aizsargāt savus iedzīvotājus no Krievijas agresijas.

Dāvinājumu Ukrainai Latvijā pavadīja Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece. Savukārt Ukrainā to pieņēma Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava un Latvijas aizsardzības atašejs pulkvedis Aleksandrs Holmanovs, lai tālāk nodotu Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

“Latvija atbalsta Ukrainu un ukraiņu centienus aizsargāt savu valsti, tāpēc esam nosūtījuši dāvinājumu – raķešu sistēmas “Stinger”, lai vajadzības gadījumā Ukrainas bruņotie spēki varētu aizsargāt savus iedzīvotājus, skolas, slimnīcas un bērnudārzus,” uzsver Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece. “Vienlaikus Latvija cer, ka Ukrainai šīs raķešu sistēmas nekad nebūs jāizmanto.”

Jau ziņots, janvārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks paziņoja, ka, reaģējot uz Krievijas agresīvo rīcību, Latvija uz Ukrainu sūtīs pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas “Stinger”, individuālo ekipējumu un sausās pārtikas uzturdevas. Savukārt, 15. februārī Ministru kabinets slēgtā sēdē atbalstīja pretgaisa aizsardzības sistēmas “Stinger” dāvinājumu Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Ņemot vērā pamatotās bažas un nepieciešamību stiprināt Ukrainas aizsardzības spējas, Baltijas valstu aizsardzības ministri pērnā gada nogalē sanāksmē Lietuvā uzsvēruši tūlītēju gatavību sniegt nemilitāra un militāra rakstura atbalstu Ukrainai, tostarp piegādājot ieročus.

“Stinger” ir vienas no visvairāk ražotajām, kaujas apstākļos pārbaudītākajām un efektīvākajām individuālajām pretgaisa aizsardzības sistēmām, ko izmanto arī daudzas no Latvijas sabiedrotajām valstīm, piemēram, ASV, Lielbritānija, Vācija, Itālija, Nīderlande, Somija, Norvēģija un Lietuva.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI