DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Mediju ētikas padome aicina uz tiešsaistes pasākumu “Mediju un politiķu attiecības: 2022. gada kurss”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

22. februārī no plkst. 14.00 līdz 16.30 norisināsies biedrības “Latvijas Mediju ētikas padome” tiešsaistes pasākums “Mediju un politiķu attiecības: 2022. gada kurss”. Notikums, kurā piedalīsies nozares eksperti, turpinās Mediju ētikas padomes organizēto pasākumu sēriju, sniedzot iespēju dziļāk ielūkoties ar mediju ētiku saistītu jautājumu analīzē un iesaistīto pušu viedokļos. Dalība pasākumā ir bez maksas, un to būs iespējams vērot tiešraidē Latvijas Mediju ētikas padomes notikumu sadaļā, kā arī Latvijas lielākajos medijos.

Aizgājušais gads iezīmējis turpinātu tendenci politiķu un mediju attiecību saasinājuma virzienā, jo īpaši, ja atskatāmies uz Mediju ētikas padomes 2020. gada notikumā “Mediju un politiķu attiecības” aplūkoto problemātiku1. Pērnā gada nogale palikusi atmiņā ar pietiekami asu diskusiju par mediju darba kvalitāti un politiķu kritikas tiesībām mediju redakcionālās neatkarības kontekstā. Taču arī jaunais gads iesākās ne mazāk izaicinoši – sabiedrisko mediju galveno redaktoru izvēles procesā atkal parādījušās bažas par politiķu spiedienu uz mediju darbu, politisko procesu norises ēnā daļa mediju it kā kļuvuši par “varas ruporiem”, nereti publiskā diskusijā kritzēta publisko notikumu atspoguļojuma kvalitāte dažādos medijos.

Kā norāda “Latvijas Mediju ētikas padomes” valdes loceklis Jānis Lielpēteris: “Redzot situāciju šodien, nešaubīgi varam secināt – neizpaliks arī citi izaicinājumi, piemēram, Saeimas priekšvēlēšanu un vēlēšanu process, sabiedrisko mediju ombuda darba uzsākšana, kā arī vēl citi, šodien pat nenojaušami notikumi. Kas darāms tagad, lai nākamajā tikšanās reizē varam uz to atsaukties kā labo pieredzi, jau otrdien spriedīs mediju un politiķu pārstāvji.”

Tiešsaistes pasākums “Mediju un politiķu attiecības: 2022. gada kurss” norisināsies divās daļās – pirmajā daļā paredzēta izpētes prezentācija, bet otrajā daļā ekspertu diskusija. Pasākuma programmā paredzēts:

  • 14.00 – 14.05 Pasākuma atklāšana un moderatora, “Latvijas Mediju ētikas padomes” valdes locekļa Jāņa Lielpētera ievadvārdi.
  • 14.05 – 15.00 Žurnālista, Vidzemes Augstskolas asociētā profesora un HESPI vadošā pētnieka Jāņa Buholca izpētes prezentācija.
  • 15.05 – 16.25 Ekspertu diskusija, piedaloties žurnālistiem Aidim Tomsonam un Olgai Dragiļevai, kā arī politiķiem Ritvaram Jansonam un Arvilam Ašeradenam.
  • 16.25 – 16.30 Pasākuma noslēgums.

Aicinām sekot līdzi aktualitātēm un citiem gaidāmajiem pasākumiem Latvijas Mediju ētikas padomes Facebook kontā.

Par Latvijas Mediju ētikas padomi

Biedrība "Latvijas Mediju ētikas padome" dibināta 2018. gadā, apvienojoties kopumā 15 mediju nozares asociācijām un uzņēmumiem. Šobrīd biedrībā ir 31 biedrs, pārstāvot visu formu un žanru medijus, mediju asociācijas un organizācijas, kas darbojas mediju jomas pētniecībā. Biedrības valdes loceklis ir Jānis Lielpēteris. Sūdzības Mediju ētikas padome izskata deviņu cilvēku sastāvā.

Papildu informācija: www.lmepadome.lv.

Informācija par Mediju ētikas padomes darbu sagatavota ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu līdzdarbības līguma par valsts pārvaldes uzdevuma – sabiedrības kritiskās domāšanas stiprināšana attiecībā uz mediju saturu un mediju atbildīguma veicināšana – veikšanu ietvaros.

1 2020. gada notikums “Mediju un politiķu attiecības: badināt nedrīkst barot”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI