DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Eiropas Centrālo banku sistēma atjauno paziņojumu par apņemšanos ievērot Globālā valūtas tirgus ētikas kodeksu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Centrālo banku sistēma (ECBS) atzinīgi vērtē 2021. gada jūlijā veikto Globālā valūtas tirgus ētikas kodeksa atjaunināšanu un ar to saistīto norāžu publicēšanu. Saskaņā ar šo Globālā valūtas tirgus ētikas kodeksu valūtas tirgu dalībnieku mērķis ir veicināt stabilu, taisnīgu, likvīdu, atvērtu un pietiekami caurredzamu, uz augstiem ētikas standartiem balstītu valūtas tirgu.

  • Globālā valūtas tirgus ētikas kodekss veicina stabilu, taisnīgu, likvīdu, atvērtu un pietiekami caurredzamu valūtas tirgu;
  • Eiropas Centrālo banku sistēma publiski apstiprina apņemšanos ievērot atjaunināto Kodeksu;
  • Kodekss pirmo reizi tika publicēts 2017. gadā un atjaunināts 2021. gada vidū.

Kodeksu atjauninājusi Globālā valūtas tirgus komiteja, lai saglabātu tā nozīmību un saskaņotu to ar valūtas tirgus pastāvīgo attīstību, un tas joprojām noteiks labas tirgus prakses standartu. Ieguvēji no labi funkcionējošiem finanšu tirgiem ir visi tirgus dalībnieki un centrālās bankas, jo tie nodrošina raitu monetārās politikas transmisiju uz reālo tautsaimniecību. Galu galā ieguvēja ir visa sabiedrība.

Šodien visas ECBS dalībnieces, t.sk. Eiropas Centrālā banka (ECB), vienlaikus nāk klajā ar atjaunotu paziņojumu par apņemšanos ievērot Kodeksu. Tas liecina par to stingru apņemšanos ievērot Kodeksa principus, darbojoties valūtas tirgū, lai saskaņotu iekšējo praksi un procesus ar atjauninātajiem principiem un lai atbalstītu un veicinātu Kodeksa ievērošanu. Ar šo paziņojumu par apņemšanos ECBS dalībnieces uzsver, ka Kodeksa principi ir svarīgi, lai nodrošinātu nemainīgu valūtas tirgus integritāti un efektīvu darbību. Lai pilnībā sasniegtu Kodeksa mērķi, ES centrālās bankas mudina arī visus valūtas tirgus dalībniekus savās jurisdikcijās izskatīt atjaunināto Kodeksu un atjaunot paziņojumu par apņemšanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI